CRNA GORA

Begović i Terzić dogovorili unapređenje saradnje u slučajevima policijske torture

Dogovoreno je da Uprava policije imenuje kontakt osobe za saradnju s Državnim tužilaštvom u slučajevima policijske torture

Zgrada VDT-a. VDT

D. H.

5.5.2023

V.d. vrhovne državne tužiteljice Tatjana Begović i v.d. direktora Uprave policije Nikola Terzić, tokom sastanka koji je održan u Vrhovnom državnom tužilaštvu, dogovorili su unapređenje i intenziviranje saradnje u predmetima policijske torture i ubistva Duška Jovanovića, objavljeno je na sajtu VDT-a.

Dogovoreno je da Uprava policije imenuje kontakt osobe za saradnju s Državnim tužilaštvom u slučajevima policijske torture.

Također je dogovoreno da se uz podršku međunarodnih partnera organizuju obuke policijskih službenika i državnih tužilaca o efikasnom procesuiranju slučajeva policijske torture.

U predmetu ubistva Duška Jovanovića bit će definisan precizan plan rada, kako bi se usaglašenim djelovanjem obiju institucija došlo do otkrivanja izvršioca ubistva Duška Jovanovića.

Begović i Terzić saglasili su se da će pružiti svu neophodnu i logističku podršku svojim saradnicima kako bi se u navedenim predmetima ostvarili konkretni rezultati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.