PREDSJEDNIK HRVATSKE

Milanović: Zaštita od poplave je bolja nego ranije, ali nikad nije dovoljno

Opasnosti od poplava su sve jedne te iste i daju nam neki signal šta treba raditi, rekao je

Zoran Milanović. ATAImages / Pixsell

H. J. I.

20.5.2023

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas je ocijenio da je sistem zaštite od poplave bolji nego ranije, ali da nikad nije dovoljno zaštite od poplave.

- Nikad dovoljno, nikad dovoljno - odgovorio je Milanović tokom boravka u Crnoj Gori na pitanje novinara je li u Hrvatskoj dovoljno razvijen sistem zaštite od poplava i na tvrdnje da Hrvatska ima velikih problema s poplavama.

"Dosta brzo i efikasno"

Milanović je podsjetio da je bio premijer kad se raspao novi nasip kod Gunje kada je veliki dio Hrvatske poplavljen i naglasio da se to saniralo "dosta brzo i efikasno" te da sada funkcionira.

- A ovo sad što vidimo... opasnosti od poplava su sve jedne te iste i daju nam neki signal šta treba raditi - rekao je. Dodao je i da treba strože provoditi prostorne planove.

- Ne znam kako je moguće da ljudi grade tamo gdje se ne bi smjelo graditi, ali očito grade. Ali opet, to su ljudi, porodice, životi, neka očekivanja. Sve u svemu, bolji smo ali nije to dovoljno i ne može biti izgovor "pogledajte što se to dešava u Italiji# - kazao je.

"Ušli u EU da budemo bolji"

- Pa zar nismo ušli u Evropsku uniju da budemo bolji? Od nekih dijelova Italije smo bolji, to je činjenica i to je već ohrabrujuće - ocijenio je.

Predsjednik Milanović danas je u Podgorici bio na inauguraciji novoizabranog predsjednika Crne Gore i u Donjoj Lastvi gdje se sastao s predstavnicima Hrvata u Crnoj Gori.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.