NASLIJEDIO VUČIĆA

Miloš Vučević izabran za predsjednika SNS-a

Ponosan sam što sam sve ove godine vodio najbolju stranku, poručio je Vučić

Vučević: Aktuelni ministar odbrane Srbije. Tanjug

S. S.

27.5.2023

Miloš Vučević izabran je za predsjednika Srpske napredne stranke (SNS).

Vučevića je na današnjoj vanrednoj sjednici SNS-a u Kragujevcu predložio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je trenutni ministar Srbije, a nekadašnji gradonačelnik Novog Sada. 

Vučić je prilikom obraćanja rekao da nikad neće napustiti SNS.

- Ponosan sam što sam sve ove godine vodio najbolju stranku - poručio je Vučić.

Vučević je rođen 1974. u Novom Sadu, pravnik i političar, bio je gradonačelnik Novog Sada i potpredsjednik Srpske napredne stranke. 

Gradonačelnik Novog Sada je prvi put postao poslije izbora za gradonačelnika Novog Sada 2012. godine, da bi bio ponovo izabran na izborima za gradonačelnika 2016. godine, što još od Jovana Dejanovića nikom nije pošlo za rukom, a historijski treći put je postao gradonačelnik Novog Sada na izborima za gradonačelnika 2020. Na 4. skupštini Srpske napredne stranke održane 28. maja 2016. izabran je za potpredsjednika stranke.

Osnovnu školu je pohađao u Novom Sadu, a potom je završio gimnaziju „Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu i diplomirao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1999. godine. Advokaturom se bavi od 1999. godine u svojoj privatnoj advokatskoj kancelariji. 

Predsjednik je Gradskog odbora Srpske napredne stranke Novi Sad. Za predsjednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu izabran je na izborima unutar stranke na lokalnom nivou održanim 2011. godine. Za gradonačelnika Grada Novog Sada izabran je u septembru 2012. godine nakon čega prestaje da se bavi advokatskim poslom. 

Bio je član Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) od 2015. do 2016. godine. Nakon lokalnih izbora, 2016. godine, Miloš Vučević u drugom uzastopnom mandatu, ponovo je izabran za gradonačelnika Novog Sada. Te godine postaje i potpredsjednik Srpske napredne stranke.

Vučević govori engleski jezik. Oženjen je, otac je Mihaila i Danila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.