IZBORI U CRNOJ GORI

CDT: Informacije o zabilježenim nepravilnostima do 12 sati

Lice koje je dostavilo zahtjev je nakon toga popunilo zahtjev na novom obrascu, i potpisalo ga umjesto birača, što je prihvaćeno

Izbori u Crnoj Gori. Anadolija

E. T. / CDM

11.6.2023

U Crnoj Gori danas se održavaju parlamentarni izbori. 

Na biračkom mjestu broj 101 u Nikšiću, na inicijativu ovlaštenog predstavnika izborne liste nije prihvaćen jedan zahtjev za glasanje putem pisma jer je bio na starom obrascu. 

Lice koje je dostavilo zahtjev je nakon toga popunilo zahtjev na novom obrascu, i potpisalo ga umjesto birača, što je prihvaćeno. Ovo je suprotno pravilima jer obrazac zahtjeva za glasanje putem pisma mora biti lično potpisan od strane birača.

Na biračkom mjestu broj 39 u Podgorici jedan birač je prilikom ubacivanja listića javno saopštio za koga je glasao, a birački odbor nije poništio taj listić, iako je prema zakonu bio dužan da takav glasački listić učini nevažećim.

Na biračkom mjestu broj 29 u Ulcinju prijavljeno je da imaju jedan glasački listić manje od broja upisanih birača. Problem je prijavljen OIK-u.

Na nekoliko biračkih mjesta naši posmatrači i mobilni timovi registrovali su nepotpune biračke odbore, tj. a glasanju ne prisustvuju svi članovi stalnog sastava biračkog odbora ili njihovi zamjenici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.