HRVATSKA

Jahta se zabila u ribarski brod u Murterskom moru: Jedna osoba poginula

Prema izjavama svjedoka, jahta se u punoj brzini zabila i popela na ribarski brod, gdje se nalazio kuhar koji je na mjestu poginuo

Sa lica mjesta. Morski.hr

H. J. I.

17.7.2023

Teška pomorska nesreća dogodila se večeras u Murterskom moru, na poziciji između otoka Vrgade i Kornata, piše Morski.

Prema neslužbenim informacijama, jedna osoba s ribarskog broda je poginula, a ima i povrijeđenih. Morski piše da je manja jahta od 15-ak metara duljine naletjela na ribarsko plovilo. Na mjesto nesreće je stigao brod za traganje i spašavanje Šibenik iz šibenske lučke kapetanije.

Jahta se u punoj brzini zabila u brod

Prema izjavama svjedoka, jahta se u punoj brzini zabila i popela na ribarski brod, gdje se nalazio kuhar koji je na mjestu poginuo. 

Radi se o ribarskom brodu Mašun iz Tkona, a zasad neimenovana jahta je od siline udara odmah potonula. U blizini je bila jahta Novela pod malteškom zastavom i oni su, prema pisanju hrvatskih medija, prvi priskočili u pomoć.

Nema teže povrijeđenih osoba

Na mjestu havarije stigli su ribarski brodovi Hobos i Kun, čije su posade pomogle izvući havarirane ljude iz mora, a potom im se pridružio i brod Šibenik. Morski piše da od ostalih članova posada havariranih brodova nema teže povrijeđenih osoba, ali su svi u velikom šoku.

Havarirana ribarica, piše taj portal, nije potonula, a brod Šibenik ju je oteglio prema Murteru, gdje će biti obavljen uviđaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.