HRVATSKA

Požari u Hrvatskoj: Vjetar otežava Dubrovniku, iznad Trogira dignuta tri aviona

Na terenu su 3 vatrogasna društva

Požari probleme širom Hrvatske. Grgo Jelavic/PIXSELL

D. R.

25.7.2023

U poslijepodnevnim satima planuo je požar u Segetu kraj Trogira. Na terenu su 3 vatrogsna društva – Trogir, Kastela i Split. Gašenju nikako ne pomaže jak vjetar.

Kako je saopćilo Ministarstvo obrane, u gašenju požara u Segetu Gornjem kod Labinštice u Splitsko-dalmatinskoj županiji učestvuju i tri Air tractora.

Nenaseljeno područje

Požar u Segetu Gornjem kod Trogira, koji je buknuo u poslijepodnevnim satima gasi 60-ak vatrogasaca s 20 vatrogasnih vozila uz potporu tri protupožarna aviona.

- Radi se o nenaseljenom području na kojem ima vikendica ali im vatren stihija ne prijeti - rekao je Hini zapovjednik vatrogasne operativne zone Trogir Marin Buble.

Požar je izbio oko 16,30 sati. Vatrogasci su brzom intervencijom uspjeli smanjiti njegov intenzitet, ali još ga nisu stavili pod kontrolu. Zasad još nije poznato kolika je vatrom zahvaćena površina.

Vjetar rasplamsava požar kod Dubrovnika

Istovremeno, na požarištu u Župi dubrovačkoj novi problemi. Kako javlja dulist, situacija oko požara koji bukti od sinoć i dalje je neizvjesna. Taj su požar jutros gasila tri kanadera.

Požar još nije ugašen te, kako je već istaknuo vatrogasni zapovjednik DNŽ Stjepan Simović aktivne su zapadna i istočna strana, a vjetar im je najveći neprijatelj. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.