PREDSJEDNIK CRNE GORE

Milatović: Moj stav nije vraćanje obaveznog vojnog roka

Problem koji trenutno ima vojska Crne Gore je nedovoljna popunjenost, kaže Milatović

Jakov Milatović: Različite prakse u svijetu. Facebook

A. O.

27.7.2023

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da je trenutni problem Vojske Crne Gore nedovoljna popunjenost i to što je nedovoljno atraktivna, ali i da njegov stav nije obavezno vraćanje vojnog roka.

- Problem koji trenutno ima vojska Crne Gore je nedovoljna popunjenost, i to govori da je naša vojska nedovoljno atraktivna. Što se tiče vojnog roka znate da tu postoje različite prakse u svijetu, moj stav nije vraćanje obaveznog vojnog roka, ali svakako treba otvoriti tu temu - kazao je Milatović novinarima.

On je ocijenio da je crnogorsko društvo nedovoljno pripremljeno za bilo kakvu vrstu prirodnih nepogoda, te da uloga vojske mora biti dodatno razvijena za te stvari.

- Neki broj mladih ljudi bi možda i odabrali dobrovoljno služenje roka, što bi im se priznalo kao neka vrsta pripravničkog staža ili neki drugi vid obuke, ili bi neki dio njih ostao da budu profesionalni vojnici, sve je stvar neke strategije koja se mora ozbiljno posmatrati i razvijati u narednom periodu - kazao je Milatović, prenosi RTCG.

Komentarišući hapšenje nekadašnje direktora Uprave policije Veselina Veljovića, Milatović je dao punu podršku državnim organima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Naveo je da “upravo oni koji je trebalo da se bore protiv kriminala i korupcije izgleda da su često bili glavni dio organizovanog kriminala i korupcije”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.