BEOGRAD

Prve fotografije s mjesta nesreće kod Užica: Poginuli baka, djed i unuka

11-godišnja djevojčica sa teškim povredama prevezena u užičku bolnicu

Nesreća na mostu. Instagram

Z. K.

27.8.2023

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Užice - Zlatibor, na Ložioničkom mostu u Užicu, jutros oko 8 sati stradali su bračni par Dragoslav S. (65) i Zorica S. (66) iz Beograda, a povredama u užičkoj bolnici podlegla je devetogodišnja djevojčica, dok je 11-godišnja djevojčica sa teškim povredama prevezena u užičku bolnicu, saznaje Kurir.rs

Prema prvim i nezvaničnim podacima iz istrage, do saobraćajne nesreće je došlo između NIS kamiona-cisterne i putničkog vozila Chevrolet spark. Vozilom je upravljao D.S., dok je Z.S. bila na mjestu suvozača, a djevojčice su bile na zadnjim sjedištima vezane.

Nezvanično D.S. je upravljajući vozilom preticao kolonu na mostu i direktno se sudario sa kamionom cisternom. Na licu mjesta je poginuo bračni par, a djevojčice su s teškim povredama u svjesnom stanju prevezene u užičku bolnicu.

Pretpostavlja se da su bračni par Dragoslav i Zorica djevojčicama baba i djed. Od siline udara prednji dio Chevrolet je potpuno smrskan, a bila je potrebna i intervencija vatrogasaca. Saobraćaj preko mosta je obustavljen i vozila se usmjeravaju kroz grad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.