UKRALI DIO DOKAZA

Otkriveni dosijei Srbijanaca koji su kopali tunel u sudu u Podgorici

Sumnja se da im je u ovome pomoglo još nekoliko osoba

Ministar Adžić s fotografijom osumnjičenog Milana Markovića. CdM

N. H.

23.9.2023

Crna Gora je ostala u šoku prije dvije sedmice kad je otkriveno da je iskopan tunel koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici, a taj tunel je na drugoj strani išao do stana u zgradi koja se nalazila preko puta.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić na press konferenciji je rekao da imaju dokaze da su u kopanju tunela do depoa Višeg suda u Podgorici učestvovali državljani Srbije Milan Marković (1970), Veljko Marković, (1991), Dejan Jovanović (1993), Vladimir Erić (1991).

Iza svega stoje Kavčani

U tome, prema dosadašnjim informacijama, pomogla im je Podgoričanka koja je identifikovana kao Kristina Baćović. Sumnja se da im je u ovome pomoglo još nekoliko osoba, a operativni podaci ukazuju da su akciju kopanja tunela vođe „kavačkog“ klana platili više stotina hiljada eura.

Sve to, Srbijanci i Crnogorci uradili su kako bi iz depoa Višeg suda u kojem se skladište dokazi, ukrali, prema podacima koje je objavio Ministar pravde Crne Gore Marko Kovač, 19 komada vatrenog oružja.

Novi podaci

Mnogi od njih poznati su već policiji, a sad su otkriveni i novi podaci o njima.

Milan Marković (53), rođen je u selu Runjani kod Loznice, blizu granice sa BiH, a u Beograd se preselio prije nekoliko godina. On se od ranije bavi kriminalnim radnjama, a prije desetak godina je uhapšen nakon što je kod njega pronađeno 2.000 tableta ekstazija.

Veljko Marković (32) je bratić osumnjičenog kopača, Milana Markovića, a osim što je poznato da potiču iz istog mjesta, nije otkriveno više detalja.

Vladimir Erić (32), također iz Loznice, je automehaničar. On ima autoservis pod nazivom „Bubi“. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.