LIDER NSD-A

Mandić: Prihvatljivo sve što smo se sinoć čvrsto dogovorili sa Spajićem

Sinoć smo imali veoma uspješan razgovor, naveo je Mandić

Andrija Mandić. Boris Pejović / Vijesti.me

H. J. I.

12.10.2023

Lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić saopštio je danas na mreži X (bivši Twitter) da je koaliciji Za budućnost Crne Gore (ZBCG) prihvatljivo sve što je sinoć dogovoreno na sastanku o vladi sa mandatarom Milojkom Spajićem.

- Sinoć smo imali veoma uspješan razgovor. I želim da konstatujem da nam je prihvatljivo sve što smo se sinoć čvrsto dogovorili - napisao je Mandić, ne precizirajući šta je dogovoreno na sastanku.

Koalicija ZBCG bi, prema posljednjim informacijama, trebalo da iz parlamenta, bez učeća u izvršnoj vlasti, podrži kabinet Spajićevog Pokreta Evropa sad (PES), Demokrata, Socijalističke narodne partije (SNP) i dvije koalicije albanskih stranaka - Albanskog foruma i Albanske alijanse. Zauzvrat bi, između ostalog, trebalo da dobije funkciju predsjednika Skupštine. 

Spajić je sinoć u prostorijama PES-a u Podgorici održao sastanak s potencijalnim konstituentima, kome nisu prisustvovali jedino predstavnici Albanske alijanse, nakon koga je kazao da postoji većina za sastav vlade.

- Sad radimo na sljedećem koraku, odnosno kreiranju (koalicionog) sporazuma - izjavio je.

Međutim, on nije želio da precizira ko će sve biti u vlasti.

- Ne bih govorio o subjektima, ali imamo veću većinu nego što je očekivano... Vrata su i dalje otvorena, nećemo ih zatvarati - dodao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.