ŽENA "PINK PANTERA"

Maja Adrovac je fatalna plavuša kojoj se čak 3 puta sudilo zbog pokušaja atentata

Suđenje za atentat na biznismena Milana Beka rezultiralo je oslobođenjem Maje Adrovac, dok je Aleksandar Zdravković osuđen na 10 godina zatvora

Maja Adrovac hapšena je 2015. godine pod sumnjom da je pomogla u pokušaju ubistva Milana Beka. RAS Srbija

N. Č.

6.12.2023

Suđenje Maji Adrovac, koja je prije dvije godine bila optužena za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka, završeno je njenim oslobođenjem od optužbi. Maja Adrovac, supruga člana ozloglašene grupe "Pink Panter", oslobođena je zbog nedostatka dokaza, dok je njen saučesnik Aleksandar Zdravković osuđen na 10 godina zatvora.

Maja Adrovac hapšena je 2015. godine pod sumnjom da je pomogla u pokušaju ubistva Milana Beka, ali je oslobođena optužbi zbog nedostatka dokaza. Istraga je pokazala da je njen DNK pronađen na čaurama metaka ispaljenih na Beka, ali su sudski postupci doveli do njenog oslobođenja.

Biznismen Milan Bek tvrdio je da nikada nije sreo Maju Adrovac i da nije imao informacije o njenom učešću u pokušaju ubistva. U međuvremenu, Maja Adrovac tvrdila je da je u vrijeme napada bila na sahrani u drugom dijelu grada.

Oslobađajuća presuda Maje Adrovac dolazi nakon niza sudskih preokreta. Iako je prvobitno oslobođena 2016. godine, Apelacioni sud u Beogradu naložio je ponovno suđenje, koje se sada okončava njenim oslobađanjem od optužbi.

Njen suprug, Ivan Adrovac, član "Pink Pantera", trenutno služi kaznu od 14 godina zatvora u Švicarskoj zbog učešća u pljačkama zlatara u Zapadnoj Evropi. Suđenje je takođe povezano s Aleksandrom Zdravkovićem, bivšim pripadnikom Zemunskog klana, koji je osuđen na 10 godina zatvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.