SRBIJA

Više od 91.000 građana Novog Pazara bira između osam lista na lokalnim izborima

Predsjednik Gradske izborne komisije (GIK) Novi Pazar Radoslav Milić potvrdio je da su sva birališta otvorena na vrijeme, uz manje tehničke probleme

Sa birališta u Novom Pazaru. Anadolija

Anadolija

17.12.2023

Biračka mjesta u Novom Pazaru, otvorena su jutros na vrijeme, a građani će svoje glasačko pravo moći da ostvare na 99 biračkih mjesta na lokalnim i parlamentarnim izborima, javlja Anadolu.

Pravo glasa na lokalnim izborima u Novom Pazaru ima 91.262, a na parlamentarnim 91.136 birača.

Novopazarci glasaju za jednu od osam lista na lokalnim i za jednu od 18 lista na izborima za Skupštinu Srbije.

Predsjednik Gradske izborne komisije (GIK) Novi Pazar Radoslav Milić potvrdio je da su sva birališta otvorena na vrijeme, uz manje tehničke problem.

- Ti manji tehnički problem se u hodu riješavaju. Oni se odnose na to da su negdje hladne prostorije, da negdje lampa ne radi ili ima nekih problema sa baterijom. 

Niti jedan problem od jutros nije zabilježen koji je uticao na to da kasni otvaranje biračkog mjesta ili da bi uslovio prekid glasanja - izjavio je Milić.

Birališta širom Srbije, pa tako i u Novom Pazaru, bit će otvorena do 20 sati. Ukoliko se neko zatekne na biračkom mjestu prilikom zatvaranja birališta ili neposredno ispred, bit će mu omogućeno da glasa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.