CRNA GORA

Jak zemljotres: Zabilježene ogromne štete u Goliji

Podsjećamo, zemljotres jačine 5,4 stepeni Rihterove skale pogodio je Crnu Goru u 4 sata i 6 minuta

Oštećena štala Miladina Manojlovića. Slobodan Doknić

Z. K.

14.3.2024

Predsjednik Mjesne zajednice Krstac Dragoljub Manojlović kazao je za RTCG da je sinoćnji zemljotres napravio materijalu štetu na većini objekata u epicentralnom području u Goliji, ali da nema povrijeđenih. Na lokalnim putevima vidljivi su i odroni, piše RTCG.

Zatvoren put

Kako je za TVCG kazao mještanin Golije Miladin Manojlović zemljotres je na njegovoj štali pričinio materijalnu štetu. Zbog odrona, koji je prouzrokovan zemljotresom, do ranih jutarnjih sati za saobraćaj je bio zatvoren put prema graničnom prijelazu Krstac.

Podsjećamo, zemljotres jačine 5,4 stepeni Rihterove skale pogodio je Crnu Goru u 4 sata i 6 minuta. Kako su saopćili iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, epicentar je bio pet kilometara jugozapadno od mjesta Čarađe u općini Nikšić, a žarište zemljotresa locirano je na dubini od 14 kilometara.

Snažan zemljotres se osjetio i na području Hercegovine, a u Bileći danas neće biti nastave u školama. Načelnik Civilne zaštite Bileće Veselin Vujović rekao je za Radio RS da se zemljotres osjetio u 4.07 minuta, ali i tridesetak manjih zemljotresa nakon toga.

Neprirodan huk

- Neprirodna huka se osjetila i sat nakon tog prvog, najjačeg zemljotresa. Obilazimo teren od ranog jutra i dobro je da za sada nema materijalne štete. Ipak, procijenili smo da osnovne škole i vrtiće neće raditi - rekao je Vujović.

Stevan Bekan, direktor JU “Ekologija i bezbjednost” u Trebinju kazao je da na broj operativnog centra nema prijavljenih šteta, ali ima, kako kaže, straha i panike.

- Nadležne službe i svi oni kojima je to posao bit će u pripravnosti narednih dana - kazao je Bekan, za RTRS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.