"KRALJ KRIPTOVALUTA"

Rodić: Do Kvon će biti smješten u prihvatilište za strance, nezakonito postupanje u Upravi policije

Do Kvon je ranije danas nakon odslužene zatvorske kazne sproveden u staru zgradu policije u Podgorici

Do Kvon - Avaz
De Kvon - Avaz
De Kvon - Avaz
De Kvon - Avaz
De Kvon - Avaz
D. R.

23.3.2024

Južnokorejski državljanin Do Kvon će biti smješten u prihvatilište za strance do donošenja novog rješenja o izručenju, kazao je njegov advokat Goran Rodić, pišu crnogorske "Vijesti".

On smatra da je današnje postupanje prema njegovom klijentu nezakonito i najavio je žalbu Upravnom sudu.

Do Kvon je ranije danas nakon odslužene zatvorske kazne sproveden u staru zgradu policije u Podgorici, kod inspektora za strance, uz jake mjere obezbjeđenja.

Saslušanje trajalo pet sati

Rodić je novinarima kazao da je pet sati trajalo saslušanje Do Kvona u Upravi policije i poručio da je južnokorejski državljanin trebalo da postupak ekstradicije čeka i brani se sa slobode.

- Jutros od devet do dva popodne trajalo je jedno nezakonito postupanje u Upravi policije prema našem klijentu koji je po sudskoj odluci danas trebalo nakon odsluženja kazne zatvora, da postupak ekstradicije čeka i brani se sa slobode jer je sud odredio mjeru kojom mu se oduzima putna isprava. Međutim, izgleda da je stiglo neko naređenje kao što je stglo i naređenje za prethodna dva dana za postupanje VDT-a i hitno postupanje Vrhovnog suda Crne Gore u ovom predmetu a podloga je svakako nezakonito postupanje i po tom nezakonitom današnjem rješenju Do Kvon će biti smješten u prihvatilište - kazao je Rodić.

Istekla zatvorska kazna

On je kazao da će podnijeti tužbu Upravnom sudu.

- Ali vidjećemo naredih dana kako će se ova rašomonijada odvijati. Neke stvari možemo predvidjeti ali nažalost stanje u cnogorskom pravosuđu je takvo - kazao je Rodić.

Takozvanom "kralju kriptovaluta" danas je istekla zatvorska kazna, a iz suda su juče najavili da će mu biti oduzete putne isprave, kako ne bi mogao da napusti Crnu Goru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.