HRVATSKI MINISTAR OBRANE

Anušić: Hrvatski piloti dovest će u četvrtak prvih šest Rafala

Hrvatska je 2021. godine potpisala ugovor s Francuskom o kupnji 12 polovnih francuskih borbenih aviona Rafale

Hrvatski ministar obrane Ivan Anušić. Fena

FENA

23.4.2024

Hrvatski ministar obrane Ivan Anušić u utorak je najavio da će piloti Hrvatske vojske koji su prošli obuku u Francuskoj u četvrtak u Hrvatsku dovesti prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale.

- Povijesnim preletom od Bordeauxa do Zagreba, u trajanju od 1,40 sati, piloti pobjedničke Hrvatske vojske koji su prošli obuku u Francuskoj, u četvrtak će u Hrvatsku dovesti moćne lovce i nove zaštitnike našeg zračnog prostora - napisao je Anušić na društvenoj mreži X.

- Modernizacija borbene letačke flote najveće ulaganje Vlade i Ministarstva obrane u Hrvatsku vojsku i sigurnost naše Domovine! - istaknuo je hrvatski ministar obrane.

U hangaru središta za obuku u okviru tvrtke Dassault Aviation (DA) u Bordeauxu, borbeni piloti i tehničari Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) provode posljednje pripreme prije preleta prvih šest aviona iz Francuske u Hrvatsku.

Hrvatska je 2021. godine potpisala ugovor s Francuskom o kupnji 12 polovnih francuskih borbenih aviona Rafale, vrijedan 999 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.