HRVATSKI MINISTAR

Bačić: Razgovori HDZ-a i Domovinskog pokreta pri kraju, bit će stabilna vladajuća većina

Na pitanje hoće li u toj Vladi biti SDSS-a i Vesna Vučemilović, odgovorio je kako će sutra dati informacije o tome

Branko Bačić. Patrik Macek/PIXSELL

FENA

6.5.2024

Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izjavio je u ponedjeljak da se pregovori HDZ-a s Domovinskim pokretom privode kraju, izrazio je nadu da će već sutra imati osnovni koncept koalicijskog dogovora te poručio kako će to biti stabilna vladajuća većina.

- Nadam se da ćemo već sutra dati osnovni koncept našeg koalicijskog dogovora, bit će to stabilna vladajuća većina. Osluhnuli smo glas birača i hrvatskih građana na izborima, u skladu tome, dijelu birača najprirodnije je da HDZ s Domovinskim pokretom i predstavnicima nacionalnih manjina tvori novu vladajuću koaliciju - rekao je Bačić koji je prisutvovao svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita u povodu Dana grada.

Nova vladajuća koalicija omogućit će formiranje i imenovanje nove Vlade na čelu s mandatarom i budućim predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, rekao je. Na pitanje hoće li u toj Vladi biti SDSS-a i Vesna Vučemilović, odgovorio je kako će sutra dati informacije o tome.

- Važno je reći da će Vlada i HDZ nastaviti politiku brige o nacionalnim manjinama kroz operativne programe i projekte koje smo i ranije zajedno s predstavnicima nacionalnih manjina donosili, utvrđivali, planirali, projektirali i nastavit ćemo s time - rekao je Bačić.

Upitan radi li se o ustupku DP-u te hoće li ta Vlada iz desnog centra "otklizati" u desno, Bačić je istaknuo kako su oni uvijek na desnom centru te da su to i dokazali u proteklih osam godina u svakom zakonu i projektu. Nije direktno odgovorio na pitanje što sve tačno traži Domovinski pokret, već je istakao da komuniciraju, prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.