CRNA GORA

Blagajnik banke u Herceg Novom pronevjerio 870.000 eura

Umjesto novca u plastičnu kesu stavio četrdeset blokova blanko uplatnica

Policija uhapsila bankara. Facebook

B. C.

31.5.2024

Hercegnovska policija uhapsila je S.K. (46) iz tog grada, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na štetu jedne banke i pronevjerio 870.000 eura.

- Naime, on je uhapšen, kao zaposleni u pomenutoj banci, u filijali u Herceg Novom, kao glavni blagajnik, zloupotrebom svog položaja i povjerenja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom – novcem – vlasništvom ove banke, u namjeri da se na popisu ekspoziture u kojoj je zaposlen ne bi utvrdio manjak, kroz bankarsku aplikaciju banke u glavni trezor druge ekspoziture proslijedio novac u iznosu od 870.000 eura, a zatim umjesto novca u navedenom iznosu u plastičnu kesu stavio četrdeset blokova blanko uplatnica- saopćeno je iz policije.

Pregledom bankarske aplikacije utvrđen je manjak u iznosu od 870.000 eura, te utvrđeno da je pričinjena šteta ovoj banci u navedenom iznosu.

- Pripadnici hercegnovske policije u koordinaciji sa nadležnim tužiocem preduzimaju dalje aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju potpunog rasvjetljavanja svih činjenica i okolnosti izvršenja ovog krivičnog djela-  naveli su iz policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.