OTKRILA NA TIKTOKU

Jelena otkrila kako izgleda njen odmor: Ja sam zamjenik direktora i ja sam "paradajz turista"

Umjesto hrane u restoranu bira da na more ponese kako kaže, makarone, paradajz, paštetu i sve ostalo

Jelena: Biram da putujem što više. TikTok

Z. K.

8.6.2024

"Paradajz turisti", fraza koja se među Balkancima svake godine s prvim odlaskom na more javlja i opstaje sve do kraja ljeta, ni ove godine nije pala u zaborav. I dok se jedni podsmijavaju onima koji sa osmjehom na licu jedu svoju hranu na plaži, drugi pak s ponosom kažu da su upravo to - paradajz turisti.

Nagradna igra

To je slučaj i sa jednom Srbijankom Jelenom koja je na svom TikTok profilu "tribrodjanka" objasnila šta za nju predstavlja "paradajz turista" i zašto umjesto hrane u restoranu bira da na more ponese kako kaže, makarone, paradajz, paštetu i sve ostalo.

- Ja sam Jelena, ja sam zamjenik direktora finansija i ja sam paradajz turista. Da li znate da je moja mama prvi put otišla na more sa 50 godina. Da li znate da smo sestra i ja otišle na more prvi put sa 24 godine i to tek kada smo putovanje osvojili na nagradnoj igri. Nikada nismo imali dovoljno novca da odemo na more, ali smo to samo tako mislili.

Postoji mnogo vas koji misle da je potrebno mnogo novca da idete na more, da morate da priuštite hranu u restoranu. Ja danas mogu da priuštim ali biram da budem tzv. paradajz turista. Da putujem u maju, da ponesem makarone, paradajz, paštetu i kuham kafu i sve to s osmjehom na licu - rekla je Jelena u svom video snimku pa dodala:

„Biram da usrećim mamu, biram da putujem što više i da svuda skupljam uspomene i iskustva koji se ne mogu mjeriti novcem".

Kad si bez kompleksa, to izgleda tako

Njen video postao je brzo viralan na internetu, a ispod njega mogli su se naći kako komentari podrške, tako i komentari u kojima su ljudi jasno rekli da u tom slučaju ne bi ni išli na more.

@tribrodjanka Biram da usrećim mamu, biram da putujem što više i da svuda skupljam uspomene i iskustva koji se ne mogu meriti novcem :) #paradajzturista ♬ original sound - tribrodjanka

"Bravo", "Tako je, i ja sam paradajz turista", "Bravo za kćerke i majku", "Ja imam 57 i još nisam otišla na more", "Divno, ja ove godine vodim mamu na more koja nikad nije bila, a ima 64 godine", "Zašto da ne. Na moru nismo zbog hrane", "Blago mami koja te odgajila...taj mamin osmijeh vrijedi više od najskupljeg hotela na svijetu", "To je kada si pametan, normalan i bez kompleksa niže vrijednosti, bravo draga djevojko sto misliš na majku", pisali su joj oni.

Nema potrebe za tim više

Ipak, javili su se i oni koji su smatrali da u tom slučaju ne bi ni otišli na more.

„Vala ne treba mi takvo more da ponesem makarone, paštete i kafu", "Većina nas je paradajz turista, šta fali. Ali već neko vrijeme nema potrebe za nošenjem hrane, čak je tamo negdje jeftinija nego kod nas", "Ako imam da priuštim sebi taj odmor bez makarona i pašteta otići ću kao čovjek da se odmorim i pojedem u restoranu", "Slažem se ali...ako si sada u mogućnosti zašto ne priuštiš sebi uživanje. Ne kapiram?", glasili su njihovi komentari.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.