CRNA GORA

Policija ispituje liječenje Veselina Veljovića

Policijsko interesovanje uslijedilo je nakon što je optuženi Veljović prije nekoliko dana prebačen na liječenje u Kliniku za neurologiju Kliničkog cen

Veselin Veljović. Luka Zeković / Vijesti.me

N. H.

10.6.2024

Službenici policije istražuju da li u sistemu Kliničkog centra Crne Gore (KC) postoje zloupotrebe u radu pojedinih ljekara, na osnovu čijih konzilijarnih izvještaja se bivši direktor policije Veselin Veljović dvadeset dana bolnički liječi u toj ustanovi, saznaju crnogorske “Vijesti”.

Policijsko interesovanje uslijedilo je nakon što je optuženi Veljović prije nekoliko dana prebačen na liječenje u Kliniku za neurologiju Kliničkog centra, gdje mu je dodijeljen i poseban bolnički apartman, gdje ga čuva zatvorska policija.

Veljović je zbog lošeg zdravstvenog stanja iz pritvorske jedinice Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, 20. maja ove godine, prebačen i smješten na liječenje u KC.

Njegov advokat Mihailo Volkov tada je izjavio da je Veljoviću “zdravstveno stanje ugroženo”, te da su na to ukazivali mjesecima.

Da li i ko u sistemu KC-a bez medicinskog utemeljenja piše bolničke dane Veljoviću i dozvoljava privilegije u VIP apartmanu znat će se kada policija detaljno uzme sve izvještaje i kada se uradi vještačenje medicinske dokumentacije.

- Utvrdit će se da li postoje zloupotrebe pojedinih ljekara - navodi izvor “Vijesti” iz Uprave policije.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz KC-a, Veljović je smješten u apartman Klinike za neurologiju, jer na tom odjeljenju ima najmanje pacijenata.

U KC-u je rečeno da je Veljoviću, koji se bolnički liječi zbog dugogodišnjeg hroničnog oboljenja, data VIP soba kako bi ga odvojili od drugih pacijenata i kako bi zatvorskoj službi bilo zgodnije da ga čuvaju.

Klinika za neurologiju, gdje je smješten Veljović, jedna je od najbolje opremljenih i uređenih u sistemu KC-a, a nakon što je proširena i renovirana tokom 2021.

Na otvaranju renovirane klinike, predsjednik Udruženja neurologa Crne Gore dr Jevto Eraković, kazao je da su “dobili najsavremenije kapacitete, koji mogu da se mjere sa bilo kojom evropskom bolnicom”.

Nekadašnji, dugogodišnji šef policije, koji je bio jedan od ključnih ljudi u sektoru bezbjednosti u posljednje tri decenije, uhapšen je 24. jula prošle godine, te se od tada nalazi u pritvoru.

Specijalno državno tužilaštvo u januaru je predalo optužnicu protiv 15 osoba, uključujući i Veljovića, koji se tereti da je zloupotrebio službeni položaj u korist kriminalne organizacije, koju je formirao odbjegli Nikšićanin Aleksandar Mrkić, a koja se bavila švercom cigareta.

Viši sud je u maju potvrdio optužnicu protiv Mrkićeve grupe i Veljovića, kojem je u nekoliko navrata produžavan pritvor.

Veljović je pred tužilaštvom negirao optužbe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.