CRNA GORA

Spajić optužio Milovića da šuruje sa Milatovićem i rekao da ga se stidi

Premijer Crne Gore tvrdi da je s tom odlukom Milovića upoznao prije njegovog javnog nastupa

Milojko Spajić. R.R. / ATAImages / PIXSELL

N. H.

prije 7 dana

Predsjednik Vlade Milojko Spajić rekao je da je siguran u ispravnost odluke da Skupštini predloži razrješenje ministra pravde Andreja Milovića, optužujući ga za koordinisanu akciju sa predsjednikom države Jakovom Milatovićem.

Premijer Crne Gore tvrdi da je s tom odlukom Milovića upoznao prije njegovog javnog nastupa, na kojem je, između ostalog, optužio Spajića i njegovo okruženje da Crnu Goru i PES vode u ponor.

- Nakon što sam, kada su mi obaveze to dozvolile, ispratio današnji nastup ministra Milovića, moram priznati da sam sasvim siguran u ispravnost odluke da Skupštini predložim njegovo razrješenje. Sa tom odlukom, istini za volju, upoznao sam ga prije njegovog javnog istupa, što njegovu konferenciju za medije u konačnom čini običnom predstavom za javnost - rekao je Spajić.

On navodi da su razlog za to Milovićevi raniji nastupi u javnosti:

- ...na koje sam mu vrlo jasno skretao pažnju, a na momente ih se i stidio, razlog su podnošenja prijedloga za njegovu smjenu, koji zbog rada na ispunjavanju evropske agende nije mogao biti podnijet ranije.

Spajić je rekao da je u prethodnim mjesecima učinio sve da Milović, zbog njegovog, ali i ugleda 44. Vlade "poradi na ministarskom djelovanju, skladno povjerenju koje sam mu ukazao i očekivanjima koja sam od njega imao".

- Ali Andrej Milović je sam izabrao. Na ovaj način stao je rame uz rame sa predsjednikom Crne Gore u pokušaju destabilizacije integriteta Vlade i time urušavanja evropskog puta Crne Gore. Nije slučajnost da u trenutku kada su i Vlada i Skupština demonstrirale rezultate u poglavljima 23 i 24 i ispunile neophodne uslove za dobijanje IBAR-a, kreće koordinisana opstrukcija ministra Milovića i predsjednika Milatovića - rekao je Spajić.

Dodaje da se kaže da "ne pada snijeg da prekrije brijeg već da svaka zvijer pokaže svoj trag".

- Tako to biva pred velike stvari ali bar je konačno ogoljena istina udružene kampanje narušavanja crnogorskog puta u EU i dobijanja IBAR-a. Posebno imam potrebu da istaknem, da od početka mandata Vlade istrajavam u stavu da ničija ministarska pozicija nije nepromjenjiva i trajna, i da će nakon žutih i crvenih kartona biti korekcija u sastavu Vlade. 

Spajić je poručio da Vlada kao i do sada mora nastaviti rad punom parom, jačajući poziciju u očima međunarodnih partnera i obezbjeđujući unapređenje životnog standarda svim građanima.

- Stoga ću, predlog za razrješenje ministra pravde shodno svojim ovlašćenjima predati Parlamentu u najkraćem roku, kako bi Vlada natavila da se posvećeno i odgovorno bavi ostvarenjem svojih ciljeva! - zaključio je Spajić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.