CRNA GORA

Apelacioni sud ukinuo presudu Višeg: Specijalnoj tužiteljki Lidiji Mitrović će se ponovo suditi

Ovom odlukom Apelacionog suda Crne gore uvažene su žalbe branioca i Lidije Mitrović

Lidija Mitrović. Vijesti.me / Savo Prelević

E. Ć.

prije 5 dana

Apelacioni sud Crne Gore ukionuo je prvostepenu presudu Višeg suda kojom je specijalna tužiteljka Lidija Mitrović oglašena krivom zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja i osuđena na kaznu zatvora od sedam mjeseci.

Ovom odlukom Apelacionog suda Crne gore uvažene su žalbe branioca i Lidije Mitrović.

U obrazloženju se navodi kako je vijeće Apelacionog suda ocijenio da je presuda donijeta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka iz čl. 386 st. 1 tač.8 i 9 Zakonika o krivičnom postupku.

- Bitne povrede odredaba krivičnog postupka ogledaju se u protivrječnosti izreke pobijane presude i njenih razloga u pogledu načina izvršenja krivičnog djela za koje je optužena oglašena krivom, a pored toga toga u prvostepenoj presudi razlozi o odlučnim činjenicama su nejasni i protivrječni. 

Po ocjeni Apelacionog suda zbog navedenih bitnih povreda odredaba krivičnog postupka bilo je nužno ukinuti prvostepenu presudu i predmet vratiti prvostepenom sudu na ponovno suđenje, a do otklanjanja ovih povreda prvostepena presuda se nije mogla ispitati u meritumu u odnosu na žalbu Specijalnog državnog tužilaštva, izjavljenu zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja i odluke o kazni - saopćeno je.

Apelacioni sud Crne Gore je naložio prvostepenom sudu da u ponovljenom postupku otkloni bitne povrede, nakon čega će biti u mogućnosti da donese novu i na zakonu zasnovanu presudu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.