BIH

Jedinstveni kutak u Trebinju privlači turiste: Domaći hercegovački med, sir, džemovi, vina... na jednom mjestu

Hercegovačka kuća: U ponudi 400 artikala

Piše: P. M.

27.11.2017

Hercegovačka kuća, u kojoj se prodaju autohtoni proizvodi sa područja Hercegovine, otvorena je u Dučićevoj ulici u Trebinju, a kupci imaju priliku da na jednom mjestu izaberu neki od 400 domaćih proizvoda, poput meda, sira, džema, likera, sokova, ljekovitog bilja, vina, suhomesnatih proizvoda...   

Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda u čijem je sastavu Hercegovačka kuća, kaže da se otvorenje pokazalo kao pravi potez.

- Veoma smo zadovoljni radom Hercegovačke kuće i prometom i posjećenošću, iako smo objekt otvorili na polovini turističke sezone. Svi poljoprivredni proizvođači, zbog kojih smo i otvorili ovaj butik domaćih proizvoda, također su zadovoljni. Zadovoljstvo ne kriju ni kupci koji se, kada nas jednom posjete, ponovo vraćaju – kaže Dutina.


Dutina: Proširivanje poslovanja

U Hercegovačkoj kući izloženi su samo domaći proizvodi, koji su zdravstveno ispitani.  

- Turisti koji nas svakodnevo posjećuju, insistiraju na otvorenju ovakvih objekta i u drugim gradovima, gdje bi tokom cijele godine mogli kupovati domaće hercegovačke proizvode - ističe Dutina te dodaje da im je u planu proširivanje poslovanja.

Na dan otvorenja ugovori o snabdijevanju domaćim proizvodima bili su potpisani sa 20 kooperanata, a sada je taj broj dostigao 60.


Pomoć domaćim proizvođačima  

- Hercegovačka kuća otvorena je da pomogne domaćim proizvođačima da plasiraju svoje viškove proizvoda. Mi već imamo problem s nedostatkom prostora da izložimo sve proizvode koje nude naši dobavljači - navodi Dutina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.