BIH

Ništa od obećanog vodosnabdijevanja u Nahorevskim Brdima: Praznik prođe, voda ne dođe!

Voda teče niz zidove vodovoda

Piše: N. MANJURA

5.12.2017

Mještani Nahorevskih Brda i dalje su bez vode iako im je obećano da će je biti za Dan državnosti BiH, 25. novembar. Načelnik Nedžad Ajnadžić obećao je to prije dva mjeseca na sjednici Općinskog vijeća Centar te je najavio da će mještani u prva tri mjeseca koristiti vodu besplatno.  

Prolongiraju datum

Čolić i Gljiva

- Godinama se borimo za vodu, stalno nam obećaju i iznevjere nas. Prolongiraju datume kada bismo trebali dobiti vodu. Sada, kad smo dobili priključke, slavine su nam i dalje suhe, a niz zidove vodovoda voda nemilice teče. Minusi su, strah nas je da voda ne zaledi i da cijeli vodovod ne zakaže - kazao nam je predsjednik Udruženja građana "Izvor života i zdravlja" Fikret Čolić.

Na ovaj problem ukazao je i Munib Gljiva, koji redovno dovozi vodu u cesternama.

- Mi smo bez obećane vode, a ona tamo curi. To je nečuveno - rekao je Gljiva.

Tehnički prijem

Iz Općine kažu da je 220 domaćinstava priključeno na novi vodovod te da je voda higijenski ispravna.

- Razlog zbog kojeg sistem još nije u funkciji je taj što se čeka potvrda o tehničkom prijemu, koju treba da izda komisija koju je formirala Gradska uprava. Čim komisija izda potvrdu, vodovod će biti pušten u funkciju - kažu iz Općine.

Priključci na livadama  

Nakon što su iz Općine obećali da će priključke dobiti samo oni koji imaju kuće, na nekoliko placeva i livada koji su samo ograđeni, pojavili su se priključci koji vire iz zemlje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.