BIH

U jeku pripreme za neobičnu manifestaciju: Neženje i neudate dame ljubav bi mogli naći u Gornjim Orlovcima

Piše: M. ZGONJANIN

10.12.2017

U Gornjim Orlovcima kod Prijedora uveliko traju pripreme za skup neženja i neudatih žena i djevojaka, koji će se, pod nazivom “Pronađi ljubav”, održati 23. decembra u obnovljenom mjesnom domu. Organizator okupljanja i upoznavanja potencijalnih parova je Mjesna zajednica Gornji Orlovci, a pravo učešća imaju neženje od 30 do 55 godina i slobodne dame, djevojke i žene starosti od 27 do 50 godina.  

Veliki interes 

Novinar Pero Špadić, zamjenik predsjednika Savjeta MZ Gornji Orlovci, pojašnjava da im je želja da se međusobno bolje upoznaju oni koji su na pragu ili su prešli četvrtu i ušli u petu deceniju, a još nisu našli životnog partnera.

- Očekujemo približno isti broj neženja i slobodnih dama, njih pedesetak. Mnogo je više muškaraca zainteresiranih za nova poznanstva nego žena tako da, nažalost, ne možemo pozvati sve prijavljene muškarce, možda tek trećinu. Interes je ogroman, nismo takvo nešto očekivali, a prijave stižu iz cijele Bosne i Hercegovine, od Banje Luke preko Prnjavora, Travnika pa sve do Sarajeva. Kad je riječ o neženjama, moram priznati da se prijavilo najviše domaćih iz Gornjih Orlovaca - kaže Špadić te dodaje da se na skup ulazi isključivo sa pozivnicom.

One koje dođu, očekuju besplatna večera, lijep ugođaj uz romantične svijeće, muzika uživo, pokloni, cvijeće... Damama će biti plaćen i prijevoz.

Špadić: Više muškaraca nego žena

Nema snimanja

- Što je najvažnije, diskrecija je potpuno zagarantirana. Neće biti novinara koji bi, možda, željeli zabilježiti šta se u sali događa. Bit će im ustupljene neke fotografije i videomaterijal koji ćemo napraviti. Oni hrabriji koji žele pred kameru ili objektiv fotoaparata, mogu izaći vani i dati izjavu - pojašnjava Špadić.

Pokrovitelj ovog druženja je Grad Prijedor.

Osiguran smještaj

Ovo je prvi ovakav skup u BiH. Za one koji požele provesti noć u Prijedoru, organizator će osigurati i smještaj.

- Ako ovaj skup bude uspješan, naredne godine organizirat ćemo veći, navjerovatnije na nivou grada - najavljuje Špadić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.