BIH

Problemi zbog ograde koju je postavio ZOI'84: Ugostitelji negoduju, jer gosti moraju obilaziti do 200 metara

Gosti se dovijaju da dođu do objekta

N. M.

27.12.2017

Ugostitelji koji na Babinom dolu na Bjelašnici imaju objekte, požalili su se našoj redakciji da preduzeće ZOI'84 po svaku cijenu pokušava sebi namaći posao. Kako tvrde, najnovija metoda je postavljanje ograde oko puta koji vodi samo do kafića "Beneton", zbog čega su oni koji požele doći u njihove objekte, primorani da pješače i zaobilaze i do 200 metara.  

Trpi torturu

Sulejman Kapić, jedan od vlasnika objekta na Bjelašnici, kazao nam je kako već duže vrijeme trpi torturu.

- Njihov cilj je da moje goste privuku sebi, jer imamo istu ponudu, hranu i piće. Nisu znali kako pa su me ogradili, jer se nalazim prekoputa "Benetona". Ko poželi da dođe do mene, mora da pješači. Mnogi se suočavaju s ovim, ali neki neće da govore, jer im ZOI'84 daje struju, čime ih ušute - rekao je Kapić. 


Ograda postavljena na Babinom dolu

Dodaje da će o svemu obavijestiti ministra privrede KS Muharema Šabića kako bi se ovome stalo ukraj.

Slične opstrukcije svakodnevno proživljava još jedna ugostiteljica, koja, zbog problema koje svakodnevno trpi, nije željela da je imenujemo. Kako nam je kazala, redovne mušterije već su počele da negoduju.

Bijedno i žalosno

- Privatni ugostitelji totalno su odsječeni, jer nama skijaši ne mogu prići. Stid me je gostiju koji moraju pješačiti do 200 metara da dođu do nas ili su prisiljeni da se provlače ispod šestosjeda. U isto vrijeme dok su nama postavili ograde, na stazama ih fali, na šta se skijaši žale. Ovo je bijedno i žalosno - kazala nam je.

Niko ne odgovora  

Komentar smo tražili i od resornog ministra Šabića, ali nam nije odgovoreno na službeni upit. Pozvali smo i direktora ZOI-ja '84 Midhata Hubijara, ali ni on nije odgovarao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.