BIH

Sadina Beridan-Zuhrić: Odakle tužiocu Mihajloviću milionska imovina u Hrvatskoj?

ŠOKANTNO | EKSKLUZIVNA ISPOVIJEST: Asistentica suspendiranog zamjenika glavnog tužioca, za „Avaz“ (IV)

Piše: M. AŠČIĆ

20.7.2017

“Dnevni avaz” donosi četvrti dio ekskluzivne ispovijesti Sadine Beridan-Zuhrić, bivše daktilografkinje suspendiranog zamjenika glavnog državnog tužioca Bože Mihajlovića.

Na ženu koja je onkološki pacijent i stopostotni invalid pojedinci iz Tužilaštva BiH neuspješno već mjesecima pokušavaju prebaciti odgovornost za nestanak novca iz Tužilaštva BiH, a radi se o stotinama hiljada KM.

Neka istražuju

Beridan-Zuhrić u četvrtom nastavku otkriva šokantne detalje, a govori o tome ko su pojedinci u Tužilaštvu koji priželjkuju njenu smrt te kako je istraga usmjerena na kupovinu njenog stančića u Sarajevu, a nije na višemilionsku imovinu tužioca Bože Mihajlovića u Hrvatskoj.

Mihajlović: Broje zloupotrebe

- Napisala sam VSTV-u da pojedinci iz Tužilaštva BiH hoće da me ubiju. Molim vas da me zaštitite. Ne mogu više ovo podnijeti. Eto im i istraga i eto im spisi, ja s tim nemam apsolutno ništa, pustite me da se liječim. Ovo što sam prošla, mogla sam umrijeti. Ne želim da se izvlačim na bolest, ali bi nekome u Tužilaštvu išlo u korist da ja umrem i da sve ostane kako jeste - ispričala nam je Beridan-Zuhrić.

Posebno ju je pogodilo to što se istraga o nestanku novca usmjerila na to kako je ona kupila stan u Sarajevu, ko joj je priključio struju, ko kupio stolariju... Naime, kako kaže, istražuje se odakle njoj prihodi od 30.000 KM.

- Za sve imam dokaze, dok drugi, koje ne istražuju, nemaju. Neću da polažem račune pojedincima iz Tužilaštva koji montiraju i izvrću moje izjave. Neka dignu optužnicu ako imaju dokaze, a ja ću isključivo u Sudu BiH reći odakle mi novac. Da su prvi dan pozvali mog supruga, koji ima svoju firmu, sve bi ovdje bilo jasno i završeno. No, nisu htjeli, nego maltretiraju i straše moju porodicu - otkriva ona.

Ima dokaze 

Tvrdi da je stan, za šta ima dokaze, kupljen na hipotekarni kredit, ali da je neshvatljivo kako je sporna njena imovina, stančić od četrdesetak kvadrata, sve „radi montaže optužnice“. 

Dokaz kada je Beridan-Zuhrić kupila stan za koji vraća kredit

- Zašto ne istražuju imovinu tužioca Bože Mihajlovića? Zašto ne istražuju odakle mu dva stana u Sarajevu, odakle mu stan u Makarskoj, stan u Splitu? Odakle mu Mercedes, novi džip, imovina u Zagrebu? Ja to ništa nemam. Umjesto da se to istraži, to je milionska imovina, oni se pitaju odakle meni stan koji je kupljen početkom 2010., a novac je nestao 2011. godine - kaže Beridan-Zuhrić.

Nismo imali para ni za ratu

- Sada mi se prijeti, šta hoće, da mi banka uzme stan? Pa neće da vide da, dok sam se liječila, mi nismo imali para da platimo ratu kredita, jer mi muž tada, dok je trajala registracija firme, nije ni radio. Što to ne vide i ne istražuju – pita se Beridan-Zuhrić.

Kome je Božo vratio novac

- U pismu VSTV-u navela sam kako je tužilac Mihajlović vraćao novac jednoj od advokatica iz predmeta koji je vodio i tek kada je vraćen, uz koliko intervencija. Zašto tada nije bilo istrage? Čega su tu bojao i čije je pare vratio? Od osumnjičenoga ili svoje – pita se Beridan-Zuhrić.

(Sutra donosimo: Gdje je Mihajlović čuvao predmete o likvidacijama Leutara, Ugljena, o zločinima „Ševa“, a šta je radio s istragama o ubistvima u Istočnom Sarajevu)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.