BIH

U ulici Vitomira Lukića: Previsoki računi za vodu dolaze mjesecima, iz ViK-a kažu da nisu nadležni

Begić pokazuje previsoke račune

Piše: N. H.

21.7.2017

Građani koji žive u ulici Vitomira Lukića zadnjih nekoliko mjeseci dobivaju previsoke račune za vodu. Iznos na računima varira od 40 pa do preko 100 KM.

Računi za četveročlanu porodicu u prosjeku ne bi trebali prelaziti dvadesetak maraka, ali porodica Fikrete Begić jednog mjeseca morala je platiti čak 110 KM. 

Kako nam je kazala Begić, više puta se obraćala preduzeću „Vodovod i kanalizacija“.

- Nemoguće je da je potrošnja tolika. Iz VIK-a su nam kazali da postoji kvar i da voda curi negdje, ali nisu došli da poprave. Rekli su da to nije njihova nadležnost. Mi smo angažirali majstora i koji je provjerio to i ustanovio da nema nikakvog kvara – ističe ona.

Iznos na računu viši od 100 KM

Ovaj problem također imaju i komšije porodice Begić, jer je mjerilo za vodu zajedničko za cijelu zgradu.

Nadajući se da će pronaći riješenje, Fikreta se također obraćala i inspekciji rada, premijeru KS, i ostalim organima vlasti.  

Na naš upit Iz ViK-a su naveli slijedeće:

- U poslovnoj evidenciji preduzeća na adresi Vitomira Lukića 47 je registrovan potrošač Begović Rasim kao stanar zgrade. U ovoj zgradi povećana potrošnja postoji od aprila 2017.godine, a čiji je evidentan uzrok postojanje kvara. Obzirom da postoji kvar, preduzeće još jednom napominje da, prema «Zakonu o održavanju zajedničkih djelova zgrada i upravljanja zgradama» rješenje pitanja vodovodnih instalacija unutar zgrade (kako zajedničkih tako i instalacija u stanovima), njihovo održavanje, blagovremena opravka eventualnih kvarova koji mogu biti uzrok povećane potrošnje, u potpunosti je u nadležnosti ovlaštenog Upravitelja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.