BIH

Urednik glasila SDA prijavljen za krađu novca!

Filip Mursel Begović sa Sebijom i Bakirom Izetbegovićem: Od šefova krije šta je radio u Zagrebu ( Faktor)

Piše: M. Aš.

28.7.2017

Filip Mursel Begović, glavni i odgovorni urednik niskotiražnog glasila SDA „Stav“, odavno je još u Zagrebu, odakle je u Sarajevo došao s putovnicom, pokazao svoju prljavu stranu.

Prodaja u Sarajevu

Od gazda iz Turske i stranačkih šefova, kojima bjesomučno, ali nemušto pokušava dokazati svoj navrat-nanos dobiveni „bošnjački identitet“, Begović krije da ga u Zagrebu terete krivičnom prijavom za otuđenje novca!

Faksimil krivične prijave: Dokazi u Tužilaštvu

Kako „Avaz“ saznaje, Filipa Mursela i njegovog oca Seada Begovića Kulturno društvo Bošnjaka Hrvatske „Preporod“ prijavilo je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu da su godinama prodavali časopis „Behar“, u čijem su uređivanju učestvovali, te uzimali novac za sebe, umjesto da prihode uplaćuju „Preporodu“.

- Prvoosumnjičeni (Sead Begović) u razdoblju od 2012. do 2016., kao glavni urednik časopisa „Behar“, distribuirao je časopis koji se prodavao u knjižarama u Sarajevu te prostoru Islamskog centra u Zagrebu. Novac od prodanih časopisa prvoosumnjičeni i drugoosumnjičeni (Filip Mursel) preuzimali su te protupravno zadržavali, oštetivši podnositelja krivične prijave za više desetaka hiljada kuna – navedeno je u krivičnoj prijavi te se dodaje kako postoji opravdana sumnja da su Filip Mursel i Sead Begović počinili krivično djelo prevare iz člana 236., stav 1., odnosno krivično djelo pronevjere iz člana 233., stav 1. Krivičnog zakona Republike Hrvatske.

Haranga na ugledne

„Behar“, gdje su Begovići do jučer jeli hljeb, časopis je „Preporoda“, koji i finansira njegovo izdavanje. 

Kada su otkriveni i dokazani lopovluci Begovića, pokrenuta je procedura njihove, ali i smjene njihovih saradnika. Nakon toga je na stranicama „Stava“ uslijedila haranga protiv uglednih Bošnjaka u Hrvatskoj koji su htjeli sačuvati dignitet „Preporoda“. Odgovor je bio legalistički, pa je krivična prijava protiv Begovića podnesena u februaru ove godine.

Izdašan budžet

Država Hrvatska iz budžeta u sklopu podrške za programe ostvarivanja kulturne autonomije nacionalnih manjina, svake godine izdvaja izdašnu sumu novca, pa i za „Preporod“. Dijelom tog novca godinama je na različitim projektima i na „Beharu“, s obzirom na to da je bio član Glavnog odbora Društva, raspolagao i Filip Mursel Begović!

Kompromitirani Filip postao Bakirov medijski najavljivač ubistava


Nakon bijega iz Zagreba, čovjek koji sada glumi zaštitnike Bošnjaka, u Sarajevu je u svojim tekstovima koje objavljuje u turskom „Stavu“ pobrisao ime Filip, kojim se godinama dodvoravao Hrvatima. Još gore, ovaj kvazianalitičar nedavno je iznio opasnu, očito obavještajno dobro razigranu tezu, da Fahrudin Radončic tobože živi u istom kolopletu okolnosti koje su dovele do ubistva Ive Pukanića (bivši vlasnik sedmičnika "Nacional" ubijen je sa svojim saradnikom eksplozivnom napravom!).

Inače, ovaj retroaktivni patriota dio je ekipe „Stava“ koja je u prošlom broju tog opskurnog Bakirovog biltena sramotno i nedopustivo uporedila genocid u Srebrenici s pokušajem vojnog puča u Turskoj!!!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.