BIH

Ko je Mustafa Polutak, anonimni kabinetski general: Od četničke JNA, preko HVO-a, do Bakirovog propagandiste!

Polutak i Izetbegović: Nekadašnji bojovnik HVO-a na raportu kod nekadašnjeg stanovnika trezora Centralne banke BiH

Piše: F. KARALIĆ

8.8.2017

Anonimni kabinetski general Mustafa Polutak tokom agresije na BiH „borio“ se na svim suprotstavljenim stranama, a za „ratne zasluge“ nagrađen je tako što je postao dio prljave propagandne mašinerije Bakira i Sebije Izetbegović i predsjednik privatnog i kvaziudruženja za zaštitu tekovina borbe za BiH, otkriva „Dnevni avaz“.

Ubijanje Bošnjaka

Prema dokumentima koji su u posjedu našeg lista, Polutak je početak agresije na BiH dočekao u nekadašnjoj četničkoj JNA. Dok su istinski patrioti gradili temelje Armije RBiH, Polutak, tobožnji borac za istinu i pravdu (Sebijinu i Bakirovu), četničku JNA zamijenio je Hrvatskim vijećem obrane (HVO).

Polutak je, potvrđuju dokumenti, obavljao dužnost zamjenika komandanta Glavnog stožera HVO-a općine Kiseljak sve do januara 1993. godine. Podsjetimo, početkom 1993. godine pripadnici HVO-a napali su bošnjačka sela u okolini Kiseljaka. Tada su počinjeni stravični zločini nad civilima Bošnjacima.

Faksimil dokumenata koji otkrivaju ratnu ulogu Polutka

Međutim, ratnom ulogom Polutka u tim godinama i dešavanjima u Kiseljaku zasigurno se neće baviti njegovo privatno udruženje koje, tobože, štiti tekovine borbe za BiH. Posebno ako se zna da se Polutak jedan dio agresije stavio na raspolaganje zločincima koji su se borili za takozvanu Herceg-Bosnu, a protiv časne Armije RBiH.

Mračna prošlost

Mračna i izdajnička ratna prošlost Polutka očigledno ne smeta Bakiru Izetbegoviću. Ona ih, štaviše, očigledno zbližava, s obzirom na to da se, dok su patrioti ginuli za BiH, prvi borio u redovima HVO-a, a drugi bio u trezoru Centralne banke BiH. 

Zbog toga i ne čudi da Izetbegović baš nekadašnjeg bojovnika HVO-a koristi da se obračunava s istinskim patriotima poput Fahrudina Radončića, koji je bio u Štabu vrhovne komande Armije RBiH, a potom, kao izdavač "Bošnjačkog avaza", svaki dan rata sa svojim narodom u opkoljenom Sarajevu pod granatama i snajperima.

Međutim, ne treba sumnjati u to da će građani BiH prozreti namjere Izetbegovića, koji se putem kojekakvih polutaka pokušavaju obračunati s časnim patriotom Radončićem, koji se našao na meti propagandne mašinerije Bakira i Sebije samo zato što istrajava u borbi protiv petofamilijarne vlasti i fildžan-države.

Isljeđivao patriote

Postoje brojni svjedoci, ratni heroji, sramne ratne uloge Polutka dok je bio u redovima JNA, a kasnije i HVO-a. Mnogi od njih su odlučili javno progovoriti o izdajničkoj ulozi Polutka, predavanju kasarne JNA HVO-u, a ne Armiji RBiH, isljeđivanju heroja odbrane... Naš list će u nastavku objaviti šokantno svjedočenje jednog od njih! 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.