BIH

El-Šidi morao nezadovoljnom kupcu vile na Poljinama ustupiti svoju?!

Vila El-Šidija u kojoj trenutno boravi nezadovoljna mušterija s porodicom ( F. Fočo)

Piše: K. Ke.

10.8.2017

Gradnja spektakularno najavljivanog elitnog naselja na Poljinama, koju finansira kontroverzni i sumnjivi biznismen iz Saudijske Arabije i poslovni partner člana Predsjedništva BiH i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića Sulejman el-Šidi, jedva se mrda s mrtve tačke. Kako saznaje „Dnevni avaz“, prvi kupci već su se počeli buniti!

Jalovi radovi

Naime, El-Šidi je još 2014. godine najavio gradnju grandioznog naselja „Poljine Hills“, u čijem su komšiluku i vile bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, bivšeg premijera FBiH Nedžada Brankovića, Zlatka Lagumdžije, no do danas je izgrađeno dvadesetak kuća, i to polovično. Tad je kao rok završetka radova navedena druga polovica 2016. godine.

Ali od početka se vidjelo da radovi neće teći prema planu. Od kamena temeljca do prve mašine na gradilištu prošlo je više od pola godine. Ni do danas radovi nisu pretjerano napredovali.

Iako je građevinska sezona u punom jeku, gradilište u elitnom naselju uglavnom je prazno. Upravo zbog jalovog izvođenja radova, kako saznaje naš list, već su se pobunile prve mušterije.

Radovi u „Poljinama Hills“ teku sporo. Radovi u „Poljinama Hills“ teku sporo

Kako nam je rečeno, jedan od kupaca, porijeklom s Bliskog istoka, kupio je među prvima vilu u ovom naselju. Tri godine od kupovine htio je s porodicom doći u Sarajevo i odsjesti u svojoj vili, za koju je dao pozamašnu svotu novca. Međutim, nakon što je dobio informaciju da radovi nisu ni blizu kraja, kupac se žestoko obrušio na investitora El-Šidija te je tražio da mu se osigura smještaj.

Kontroverzni biznismen tako je bio primoran ovom kupcu dati svoju vilu!

Desetak radnika

Ekipa „Dnevnog avaza“ jučer je posjetila sarajevsko naselje Poljine te se uvjerila da u privatnoj vili El-Šidija trenutno boravi porodica porijeklom s Bliskog istoka, no nisu bili raspoloženi za razgovor.

Na gradilištu smo zatekli svega desetak radnika, dva kamiona i jedan bager. Inače, u ovo naselje, prema najavama, trebalo je biti uloženo oko 80 miliona KM.

Sudeći prema svemu, mušterije će se načekati da usele u vile koje su već platili.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.