BIH

Tužilaštvo u Zagrebu istražuje urednika glasila SDA: Iz pravosudne institucije potvrđeno za Filipa Mursela

Filip Mursel Begović: Prijavljen za krađu

Piše: M. Aščić

10.8.2017

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu istražuje Filipa Mursela Begovića, urednika SDA-ovog niskotiražnog glasila „Stav“, i njegovog oca Seada, a po krivičnoj prijavi za krađu novca od Kulturnog društva Bošnjaka Hrvatske „Preporod“.

Ovo je potvrđeno za „Avaz“ u ovoj pravosudnoj instituciji.

Zvaničan odgovor

- U kaznenom predmetu na koji se odnosi vaš upit Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ovlašteno vam je odgovoriti kako se u navedenom kaznenom predmetu provode izvidi koji su sukladno zakonskim odredbama tajni - napisala je Ksenija Šebek-Filipović, zamjenica općinske državne odvjetnice, u odgovoru na naš upit u kojoj je fazi krivična prijava protiv Begovića.

Faksimil odgovora iz zagrebačkog tužilaštva

SDA-ovog urednika Filipa Mursela, naime, i njegovog oca Seada Begovića, podsjećamo, Kulturno društvo Bošnjaka Hrvatske „Preporod“ prijavilo je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu da su godinama prodavali časopis „Behar“, u čijem su uređivanju sudjelovali, te uzimali novac za sebe umjesto da prihode uplaćuju „Preporodu“.

Izjave svjedoka

To je našem listu potvrdio i Ervin Jahić, predsjednik „Preporoda“, a postoje i potpisane izjave svjedoka da su „Behar“, časopis „Preporoda“, prodavali, a novac davali Filipu Murselu i njegovom ocu!

Ne uplaćujući novac na račun Društva, Begovići su priskrbili protupravnu imovinsku korist, zbog čega su i prijavljeni zagrebačkom tužilaštvu, koje ih sada i istražuje.

Napadima liječi ''upalu bošnjaštva''

U nemoći da se pred gazdama Turcima i stranačkim šefovima opere za krivičnu prijavu iz Zagreba zbog krađe novca, Filip Mursel Begović napada sve redom. Kao urednik SDA-ovog biltena, Filip Mursel „upalu bošnjaštva“ pokušava liječiti i na Fahrudinu Radončiću.

Uz razna lažna i izmišljena etiketiranja, Begović je nedavno iznio opasnu i očito obavještajno dobro razvijenu tezu da Radončić tobože živi u istom kolopletu okolnosti koje su dovele do ubistva Ive Pukanića, bivšeg vlasnika zagrebačkog sedmičnika „Nacional“, koji je sa svojim saradnikom likvidiran u atentatu eksplozivnom napravom!

Udruženi u brutalni etno-biznis

- Filip Mursel Begović i njegov otac Sead za postizanje svojih ciljeva uposlili su i nekoliko svojih ideoloških jataka - doslovno braće i sestara po mutnim poslovima, spletkama i intrigama. Udruženi u brutalni etno-biznis, kojim je logistički rukovodio Filip Mursel Begović, njihove ruke su ih izdale, a postupci iskompromitirali. Epilog toga je da je Glavni odbor „Preporoda“ bio primoran pokrenuti krivične prijave protiv Begovića, kao i potpredsjednice Društva Sene Kulenović, te je šest članova Društva isključeno - objasnio nam je nedavno Jahić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.