BIH

Bakir i Sebija državnim novcem plaćaju prljavu kampanju protiv Radončića

Piše: K. KEŠMER

11.8.2017

Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsjedništva BiH i čelnik SDA, prošle godine je iz tekućih rezervi uplatio 3.000 maraka na račun famoznog Udruženja za zaštitu tekovina borbe za BiH, na čijem je čelu Bakirov i Sebijin propagandni general i bivši bojovnik HVO-a Mustafa Polutak, otkriva „Dnevni avaz“!

Odluka kojom je Izetbegović budžetski, odnosno novac građana, preusmjerio na račun ovog udruženja objavljena je u ''Službenom listu BiH'' 15. jula 2016. godine.



Fildžan-država

Time je postalo do kraja jasno kako funkcionira Bakirova i Sebijina prljava propagandna mašina. Kao što je poznato, Bakir je iz interventnih sredstava, a što je naš list već objavio, uplaćivao novac i turskom niskotiražnom sedmičniku „Stav“ i portalu propalog sedmičnika „Slobodna Bosna“.

Upravo je ovo odgovor na pitanje istinskih patriota kojima nije jasno zbog čega je Izetbegović od oko 1.600 boračkih udruženja, koliko je registrirano na području FBiH, novac odlučio uplatiti baš na račun udruženja kojim rukovodi Polutak, posebno imajući u vidu njegovu mračnu i izdajničku ratnu prošlost. Polutak je, naime, dobar dio agresije na BiH proveo prvo u uniformi četničke JNA, a nakon toga i HVO-a.


Faksimil odluke kojom Izetbegović odobrava uplatu novca na račun Polutkovog udruženja. Faksimil odluke kojom Izetbegović odobrava uplatu novca na račun Polutkovog udruženja

Odgovor leži u tome da je uvlačenjem Polutka i njegovog kvaziudruženja pod okrilje Izetbegovića zaokružena medijsko-propaganda hobotnica kojom direktno upravljaju Bakir i Sebija, a kojoj je cilj širenje prljave kampanje i kaljanje časne ratne prošlosti, prije svega, lidera SBB-a Fahrudina Radončića, ali i ostalih koji su časno branili BiH, a ne slažu se s Bakirovom idejom stvaranja islamističke petofamilijarne fildžan-države.


Faksimil odluke o uplati novca za turski „Stav“. Faksimil odluke o uplati novca za turski „Stav“

Dio prljave propagandne mašinerije, kao što je poznato, jesu i turski sedmičnik „Stav“ te propali portal „Slobodna Bosna“. Kao zasluge za kaljanje protivnika bivaju nagrađeni narodnim novcem, odnosno Bakir im isplaćuje sredstva iz budžeta Predsjedništva BiH.

Čašćenje plaćenika

Tako je Izetbegović „Stavu“ iz tekućih rezervi nedavno uplatio 8.000 KM. Zbog toga ovaj klerofašistički list pokušava satanizirati sve ono što ne ide u prilog Bakiru, autokrati Erdoanu i radikalnoj ideji islamske države u BiH. Na meti su se našli brojni Bošnjaci koji zagovaraju umjereni islam, multietničnost i sekularizam. Otišli su toliko daleko da su i slavnog dječijeg pisca Branka Ćopića proglasili ratnim zločincem.

Faksimil odluke kojom Izetbegović uplaćuje 5.000 KM na račun propalog portala „Slobodna Bosna“. Faksimil odluke kojom Izetbegović uplaćuje 5.000 KM na račun propalog portala „Slobodna Bosna“

Na isti način Bakir je „pogurao“ i propalu „Slobodnu Bosnu“. Ovaj list nekad je iscrpno pisao o kriminalu Izetbegovića i njegovoj povezanosti s političkim ubistvima, a danas se ono što je ostalo od njega nalazi na prvoj liniji Bakirove odbrane.

Na meti bio i general Sefer Halilović

Na meti Polutka i njegovog kvaziudruženja, osim Radončića, našlo se i nekoliko generala Armije RBiH. Među njima je i prvi komandant Armije RBiH Sefer Halilović. Tako je Polutak, odnosno njegovo udruženje, novac građana BiH trošio za podršku snimanju četverodijelnog kvazidokumentarnog filma pod nazivom „Sefer Halilović - Zlotvor“, kojim se pokušava okaljati ratna prošlost generala.


quote
<p>Objave u ''Službenom listu'' samo su dio finansijskih injekcija Polutku, „Stavu“ i „Slobodnoj Bosni“, s obzirom na postojanje i crnih stranačkih i familijarnih fondova</p>
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.