BIH

Krstarenje je hit i ove sezone: Pogled na pučinu uz uživanje na bazenima, u zabavama...

Ilustracija

A. ČENGIĆ

12.8.2017

Pogled na pučinu, uživanje na bazenima, u zabavama, večerama i zanimljivim izletima mogu doživjeti svi koji se odluče da, umjesto ležanja na jednoj plaži, odmor provedu na velikom brodu za krstarenje.

Dubrovnik, Venecija, Trst, Mikonos, Krf, sve se može krstarenjem obići u jednoj turi za 630 KM po osobi. Kako su nam kazali iz turističke agencije „Sol Azur“, cijena zavisi od sobe i termina krstarenja.

Grupni polasci

- Prednost krstarenja je što su u cijenu uključene takse, smještaj u kabini, doručak, ručak, popodnevni međuobrok, večera, korištenje bazena. Tu je i prijevoz brodićima u luke u kojima brod ne ide uz obalu. Na brodu ima više restorana, tako da gosti imaju izbor gdje će jesti - kazali su nam iz ove agencije.

Iako mnogi građani naše zemlje ljetuju na obalama Hrvatske, Turske, Grčke, idealan ljetni odmor moguće je provesti i krstareći Sredozemnim morem.

Još neke od prednosti odmora na brodu su i što se ne mora putovati samo u sezoni, djeca mlađa od četiri godine putuju besplatno, od četiri do 14 godina plaćaju 50 posto jeftinije...

Da je krstarenje hit i ove sezone, potvrdila nam je i Jasmina Delalić, voditeljica poslovnice „Centrotours“. Kako je kazala za „Avaz“, jedina su agencija u našoj zemlji koja organizira grupne polaske.

- Riječ je o tri do četiri ture godišnje. Krstarenje polazi iz Đenove, dokle je organiziran prijevoz najopremljenijim autobusima. Rade se ture u martu, maju, septembru ili oktobru i novembru. Obilazi se Mediteran. Iduća tura polazi u septembru, a rasprodana je još u februaru ove godine - kazala je Delalić.

Vole obilaske

Cijena krstarenja je oko 1.200 KM, a uključeni su prijevoz do i od Đenove, po jedno noćenje u dolasku i povratku, puni pansion na brodu. Cijene su približne onima koje bi trebalo izdvojiti za sedmodnevno putovanje u, primjera radi, Tursku, a prednost krstarenja je što se obiđe više destinacija i atraktivnih gradova.

- Svaka tura se rasproda u rekordnom roku, a u jednoj je 40 do 50 klijenata. Najčešće su to klijenti srednjih godina, bude i mlađih, ali uglavnom su to ljudi koji vole da obilaze, upoznaju historiju gradova u koje dođu - dodala je Delalić.

Odbojka, teretana...

Tokom krstarenja putnicima su na brodu na raspolaganju fitnes prostori opremljeni najmodernijim spravama. Korištenje sportskih terena je, također, besplatno pa se organiziraju različiti turniri u odbojci, stonom tenisu, bridžu... Tu su i razne igre na bazenu i animacija, kako za odrasle tako i za djecu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.