BIH

Suljagić gostovao na TV ALFA: SDA nije politička partija, već kriminalna organizacija

Avaz.ba

15.8.2017

Predsjednik Političkog savjeta Građanskog saveza Emir Suljagić gostovao je večeras u emisiji "U škripcu" na TV ALFA. 

Kako je kazao na samom početku niko nije prije dvije godine ni zamišljao kakva će situacija biti danas u BiH.

- Da vam je neko prije dvije i pol godine rekao da će se danas raspravljati o aukciji tramvaja, vjerovatno bi vam rekli da ste lud. Kao što biste rekli da je lud i nekome ko bi vam rekao da Sarajevo 2017. godine neće imati vode, kao što biste rekli da je lud svakome ko bi vam rekao da će Sarajevo biti ovako zagađeno, da Peking izgleda kao Schwarzwald u odnosu na Sarajevo. Ovi ljudi s upropastili sve što su dotakli - kazao je Suljagić.

Također se osvrnuo na poruke SDA da je GS marginalna stranka rekavši da se "SDA bavila Radovanom Karadžićem koliko se bavi GS-om i našim porodicama, Karadžić bi bio uhapšen još 1998. godine i slučaj bi do sada bio završen".

Poručio je liderima SDA da odluče da li je GS marginalna stranka ili stranka koja govori stvari koje njih bole.

- Nakon optužnice protiv generalnog sekretara Amira Zukića, SDA se više ne može nazvati političkom partijom, već kriminalnom organizacijom. Na svaku našu kritiku, oni odgovore udarom na naše porodice. To su radili i meni, Radončiću, Bajroviću, Komšiću, Nikšiću... Udarali su na naše supruge, majke, sestre. Čak i u organizovanom kriminalu postoji pravilo da se porodice ne diraju, to pravilo ne važi za SDA - poručio je Suljagić.

Osvrnuo se na izjave Bakira Izetbegovića da se svi ujedinjuju protiv SDA.

- Najviše bih volio da se ozbiljno posvetimo ujedinjenju i pravljenju nekog fronta protiv SDA, jer građani moraju znati da još četiri godine vladavine SDA ova država neće preživjeti - kazao je Suljagić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.