BIH

Šokantno: Javno se hvale spolnim odnosom sa svojom djecom!

Piše: E. Trako

16.8.2017

Na društvenoj mreži Facebook pojavila se zatvorena grupa šokantnog naziva i još šokantnijeg sadržaja - „Zabranjene tajne incest“, koja već broji više od dvije hiljade članova, uglavnom iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH!

Redakciji „Dnevnog avaza“ javila se grupa roditelja koji su zabrinuti za svoju djecu i koji mole nadležne da nešto učine povodom osnivanja ove šokantne grupe.

Maloljetna kćerka

Putem lažnog profila novinar „Dnevnog avaza“ se pridružio ovoj grupi, gdje smo otkrili da se zaista objavljuju morbidni sadržaji. Naime, brojni članovi objavljuju fotografije svoje djece, praćene, u najmanju ruku, bolesnim komentarima.

Tako jedna od članica objavljuje svoju fotografiju, uz koju stavlja potpis da njen sin masturbira upravo na tu njenu fotografiju. Druga članica grupe objavljuje fotografiju kako se ljubi u usta sa svojim sinom. Ispod te fotografije su mnogi komentari u kojima joj ostali članovi „zavide“, „čestitaju“ i nazivaju je kraljicom!

Grupa je za vrlo kratko vrijeme postala itekako posjećena pa, osim činjenice da broji 2.107 članova, istražili smo i saznali da je vode i tri administratora.

Profili Anja Lazić, Rade Rade Savić, Ljubica Voli Ivicu Radić su administratori grupe, a ono što je još šokantnije je da je ženska osoba s posljednjeg profila Ljubica Voli Ivicu Radić, kako se navodi, uposlenica Doma za nezbrinutu djecu u Sisku u Hrvatskoj!

ZUKIĆ: Kakvi su to umovi u grupi

Upravo ona objavljuje fotografije i svoje maloljetne kćerke, koja je na fotografijama polugola. Almadina Zukić, administratorica jedne druge Facebook grupe, koja broji više od 30.000 članova, jedna je od zabrinutih građanki koje su se javile našoj redakciji.

- Ne mogu da vjerujem da je nekome zanimljivo takve monstruozne sadržaje da objavljuje i uz sve to zloupotrebljava svoju djecu! Kakvi su to umovi - ogorčena je Zukić.

Ona je u komunikaciji s pratiocima na svojoj grupi koji su joj se, također, požalili na skandalozne sadržaje te je zamolili da se obrati i Facebooku da bi se grupa ugasila.

- Time ništa nećemo postići, ja sam svjesna toga. Možda Facebook i ugasi grupu, ali oni će napraviti novu i samo ćemo izazvati kontraefekt. Ovim problemom trebaju se pozabaviti policijske agencije, a mi smo već prijavili Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) ovu grupu. Još nismo dobili nikakav odgovor od SIPA-e - kaže Zukić.

Brojni članovi

Na jednom od skandaloznih statusa jedan od korisnika opisuje kako je imao seksualni odnos s kćerkom od svoje tetke te da ga je ona „provocirala“ dok je spavao.

Jasmina Topalović-Muratović kaže da su na sve načine pokušali ugasiti spornu grupu i prijaviti je nadležnima.

- Bezuspješno! Grupa svakim danom ima sve više članova. Samo se pitam kakvi to umovi žive na našim prostorima - kaže Topalović-Muratović.

Vukadinović: Najbrutalniji akt nasilja


Sociolog Srđan Vukadinović za naš list kaže da je incest u našem društvu tabu tema.

Vukadinović: Treba provjeriti

- To je najbrutalniji akt nasilja. Kada imate taj način općenja u incestu, onda je to jako surovo. Što se tiče ove grupe, istražni organi trebaju provjeriti tu grupu i uvidjeti da li mogu intervenirati ili ne. Treba se o tome govoriti - kaže Vukadinović.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.