BIH

Dragan Stojković Bosanac dao podršku smijenjenom šefu Ortopedije KCUS-a: Blago klinici na kojoj bude radio dr. Gavrankapetanović

A. NUHANOVIĆ

22.8.2017

Doktor Ismet Gavrankapetanović mom sinu spasio je život, kazao je za „Dnevni avaz“ Dragan Stojković Bosanac, poznati producent i kompozitor iz Beograda, koji o bivšem šefu Klinike za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) ima samo riječi hvale.

- Profesor Gavrankapetanović veliki je čovjek i gospodin. U to sam se uvjerio kada je moj sin prije dvije godine bio teško povrijeđen, s dva loma na butnoj kosti. Kada smo došli na Kliniku u Sarajevo, imali smo sreću da je Ismet Gavrankapetanović bio tu, da nas je odmah primio. Tada sam se prvi put kao roditelj osjetio veoma bespomoćno. Ali, kada sam vidio njega i njegovu ekipu, istog trenutka sam pomislio: Bože, hvala ti, pravi ljekar – kaže Bosanac za „Avaz“.

Dodaje da su mu riječi doktora Gavrankapetanovića, kod kojeg je osjetio blagonaklonost kao roditelja, bile od presudnog značaja.

- Sarajevo i BiH mnogo će izgubiti ako ostanu bez takvog stručnjaka, a prije svega čovjeka. Blago klinici koja ga bude imala i za koju će raditi. Kada smo poslije operacije sina došli u Beograd, o Gavrankapetanovićevom radu izjasnio se profesor Zoran Popović sa VMA rekavši da je to bilo pravo umjetničko djelo. Istog momenta iz moje kuće je nazvao profesora Gavrankapetanovića i rekao mu: „Pa ti si umjetnik! Bravo, majstore“ – navodi Bosanac.

Stojković dodaje da je Gavrankapetanović sa svojim timom pomagao njegovom sinu ne gledajući ni ko je ni odakle je, ali ni kako se ko zove.

- Iskreno mislim da on može ponijeti epitet ljekar bez granica i to nije patetika. Želim mu puno uspjeha, prije svega u privatnom životu, a zatim i na poslovnom planu – ističe Bosanac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.