BIH

Bura u Tuzli: Na čelo "Preporoda" nelegalno postavljena Imamovićeva prva saradnica?!

Redžić: Nezakonit izbor

Piše: A. HADŽIĆ

3.9.2017

Nakon što je u Tuzli sve sportske i kulturne institucije stavio pod svoju kontrolu, tuzlanski gradonačelnik Jasmin Imamović bacio je oko i tamo gdje se dugo mislilo da njegova politička pohlepa ipak ne može dosegnuti. U javnosti su procurile informacije da je na čelo Kantonalne organizacije BZK „Preporod“ zasjela niko drugi do Asja Redžić, prva saradnica i dugogodišnja bliska prijateljica Jasmina Imamovića.

Na čelo „Preporoda“ Redžić je stigla mimo redovne izborne procedure, što je izazvalo bijes u nekoliko općinskih organizacija „Preporoda“ i što će, sasvim sigurno, narednih dana puniti stranice medija. Saznajemo, naime, da Asja Redžić nije birana na izbornoj sjednici Skupštine, kako to akti „Preporoda“ nalažu, te da u procesu njenog izbora nisu učestvovali zvanično delegirani predstavnici, kako tuzlanske tako i organizacija iz Srebrenika, Živinica, Teočaka, Lukavca, Banovića itd.


Prema informacijama „Dnevnog avaza“, o svemu je obaviješten i predsjednik BZK „Preporod BiH“, dr. Senadin Lavić, kao i njegovi najbliži saradnici, koji se do sada o svemu nisu javno očitovali.


Također, saznajemo da lokalne organizacije „Preporoda“ iz TK spremaju pisanu reakciju, kao i konferenciju za štampu na kojoj će objelodaniti prevaru s izborom Asje Redžić i istovremeno zatražiti sazivanje Skupštine BZK “Preporoda TK“ kako bi izbor predsjednika bio izvršen legalnim putem.


Ono što posebno čudi jeste vijest da je u utorak nezakonito izabranu predsjednicu BZK „Preporod TK“ i njene saradnike primio i premjer Vlade TK Bego Gutić. Navodno je Imamović molio Gutića da primi Redžić, nadajući se da će na taj način zaustaviti val nezadovoljstva koji je pokrenuo njen izbor.


Kako sada stvari stoje, „igranka tek počinje“!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.