BIH

Neobična odluka Banjalučanke Sande Mešinović: Odrekla se uspješne karijere, ostavila posao menadžera i posvetila se jogi

Sanda je žrtvovala karijeru radi mira i ljubavi

Piše: G. DAKIĆ

20.9.2017

Sanda Mešinović iz Banje Luke 14 godina je radila kao menadžer u velikim kompanijama. Završila je Ekonomski fakultet u Banjoj Luci, a ima i diplomu certificiranog fitnes trenera. Ali, jednog dana odlučila je uspješnu karijeru ostaviti iza sebe i posvetiti se samo jednom – kundalini jogi.

Umor i odmor

- Posao menadžera ostavila sam zato što već dugo osjećam da tom svijetu nemam više šta reći, a ni on meni. Završili smo odnos onako kako je postavljen - imate nekog klijenta, radite otprilike ono što njemu treba, a prostora i slobode za kreativnost baš i nema – ističe Mešinović za „Avaz“.  

Dodaje da su je u posljednjih pet godina počele zanimati stvari koje nisu samo materijalne, odnosno stvari koje istražuju jednu drugu sferu nas samih.

- Stoga sam odlučila da ću krenuti tim putem. Vrijeme će pokazati da li sam na dobroj stazi, ali trenutno osjećam da nisam pogriješila i da priča o ovakvom životu tek treba biti ispričana – ističe ova Banjalučanka.

Mešinović je, kako navodi, imala odličan posao kao direktorica marketinga na Javnom servisu RS. Plaća je bila dobra, mnogo je putovala, imala sjajne prijatelje.

- Međutim, nisam se osjećala ispunjeno, nisam iskonski bila sretna sa svim tim. Budila sam se više umorna nego odmorna i tada sam počela tragati za odgovorom zašto je to tako. Tada je počela moja borba da dođem upravo na ovu tačku i da zakoračim u život kakav sam oduvijek željela – govori Sanda. 

Mešinović: Osjećam da nisam pogriješila

Živjeti slobodno

U posljednjih pet godina, ističe, kopala je po dubinama svoje duše raznim tehnikama - od joge i meditacija do tehnika šamanizma, homeopatije, porodičnih rasporeda, ajahuaske, teta healinga.

- U svima nama postoji dubina koja nije vezana uz ovaj materijalni svijet. Mi smo divna bića, puna ljubavi, prirodne sreće i empatije. Nažalost, sistemom odgoja i ponavljanjem ustaljenih obrazaca iz generacije u generaciju ne uspijevamo živjeti slobodni, onako kako bi zaista naša duša željela – poručuje Sanda.

Poziv i iz Katara 

Sandino putovanje s kundalini jogom počelo je prošle godine. Prvi nivo završila je u Hrvatskoj kod učitelja koji je za te svrhe dolazio iz Austrije. Od decembra prošle godine počela je držati časove.

- Radionice s bubnjevima držala sam u Austriji na Kundalini joga festivalu, zatim u Novom Sadu, Tuzli, a redovne časove počela sam držati u Banjoj Luci, Tuzli, Sarajevu. U međuvremenu sam dobila poziv i da odem u Katar kako bih i tamo držala časove i radionice - kaže Mešinović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.