BIH

Mladi Goraždani ispunili svoje obećanje: Obnovili ogradu mosta, političarima umjesto mikrofona ponudili četke

Srednjoškolci očistili i ofarbali ogradu s obje strane mosta

Piše: Al. B.

20.9.2017

Grupa mladih Goraždana privela je kraju sanaciju ograde Mosta Alije Izetbegovića, čime su uz Dan oslobođenja ispunili svoje obećanje. Zahvaljujući višednevnom angažmanu mladih ljudi, most u centru grada dobio je ljepši izgled, a prema riječima Nedžada Kamenice, jednog od inicijatora akcije, najviše truda uložili su učenici Srednje stručne škole „Džemal Bijedić“, koji su danima neumorno radili kako bi još jedan dio grada učinili ljepšim.  

– Znali smo da nas čeka veliki posao, a bez podrške profesora, uprave i učenika Srednje stručne škole, teško bismo uspjeli. Za pet dana urađena je jedna strana ograde, čija je dužina 157 metara, te je započeta druga. Dva dana ovdje je dolazilo po 60 učenika. Imali smo i podršku Srednje tehničke škole „Hasib Hadžović“ te još nekoliko naših entuzijasta, tako da smo uspjeli ovo privesti kraju – kaže Kamenica. 

Kamenica: Obavljen veliki posao

Završetak radova označen je performansom na mostu, a lokalnim političarima nije data mogućnost da drže govore i tako trud mladih zloupotrijebe za vlastitu promociju. Umjesto toga, ponuđene su im četke kako bi pomogli u farbanju i posljednjih centimetara ograde.

– Našim vršnjacima, vlastima i sugrađanima željeli smo poslati poruku da je ovakav most i mjesto s ovakvim radovima, grad u kakvom želimo živjeti. Također, željeli smo poručiti svima da ne želimo otići, već raditi konkretne stvari - ističe Kamenica. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.