BIH

KCUS ove sedmice napušta još sedam ljekara

KCUS: Odlasci zbog pritiska i mobinga

A. Nu.

25.9.2017

Sedam ljekara ove sedmice napustit će Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Ovu informaciju potvrdio je dr. Senad Maksić, koji je kazao da će KCUS napustiti i dr. Semin Bećirbegović, dr. Ismet Gavrankapetanović, dr. Mirza Biščević, dr. Mehmed Jamakosmanović, dr. Hasan Tanović i dr. Sanko Pandur.

- Donijeli smo neopozivu odluku da napuštamo Klinički centar, jer je atmosfera toliko zatrovana da je nemoguće raditi. Zaključili smo da daljnjim ostankom ugrožavamo svoje zdravlje i zdravlje pacijenata - kazao je dr. Maksić.

Četiri ljekara Klinike za ortopediju i traumatologiju, dr. Tanović, dr. Maksić, dr. Bećirbegović i dr. Pandur prijeći će u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš“. 

Kako saznajemo, dr. Gavrankapetanović otvorit će bolovanje, jer se pritisak koji je vršen nad njim i njegovim kolegama odrazio na njegovo zdravlje.

Nedavno su ovi ljekari Klinike za ortopediju i traumatologiju uputili pismo šefu Klinike Đemilu Omeroviću. Razlog su, kako tvrde, moguće povrede ljudskih prava ovih ljekara. Kažu da su u više navrata dobili informacije o tome da se njihovi razgovori i SMS poruke kontinuirano prate, odnosno nadziru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.