BIH

Blizanci Ibrulj oblače se jednako i plijene pažnju u Sarajevu: S rajom se slikamo besplatno, stranci su za sliku spremni i platiti

Braća Ibrulj u šetnji Sarajevom: Identični i do najmanjih detalja ( A. Durgut)

Piše: N. M.

12.10.2017

Rijetki su oni koji u šetnji Sarajevom nisu zapazili Mirzu i Smaila Ibrulja, nasmijane blizance u sedmoj deceniji života. Pažnju prolaznika privlače najviše jednim detaljem - identično su obučeni. Košulja, pantalone, jakna, obuća, modni dodaci, čak i natpisi na kačketima – sve je isto. Ekipa “Avaza” srela ih je jučer, a kada smo im prišli, iznenadili su nas pitanjem: “Hoćete li da se slikate s nama?”  

- Prilaze nam svi, hoće fotografiju. Zanimljivi smo im, jer smo isto obučeni. A mi to volimo, obučemo se isto, jer nam se tako sviđa, a kada smo vidjeli da privlačimo pažnju, nastavili smo s tim. Volimo se slikati s rajom, progovoriti koju. Oduševljavaju nas pozitivni ljudi, jer je dosta toga oko nas negativno. Nedavno smo se našalili s turistima iz Kine i Japana i rekli smo da je fotografija s nama pet eura, a oni su se odmah uhvatili za džepove. Bio je to prvi put da smo zaradili na taj način – kroz smijeh govori Mirza.

Blizanci Ibrulj, kako su nam kazali, nisu uvijek isto obučeni, a kad ne usklade odjeću, poznanici ih odmah počnu ispitivati zašto je to tako.

- Navikli su ljudi, valjda, da smo isti pa kad nas vide u različitim majicama, odmah nastane haos. Šta je bilo, jeste li dobro, da se niste posvađali… samo su neka od pitanja kojima nas bombardiraju. Pa nam je lakše da smo uvijek isti nego da odgovaramo na ta pitanja i pravdamo se – dodaje Smail.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.