BIH

SDA načelnicima puna usta patriotizma, a državnu zastavu drže naopako

A. Durgut/Avaz.ba. Zgrada općine Novi Grad

Piše: R. BELKO

13.10.2017

Zastava, grb i himna najvažnija su obilježja svake države i način prepoznavanja njenih građana u svijetu. 

Od 3. februara 1998. godine aktuelna je zastava BiH koju je nametnuo tadašnji visoki predstavnik Karlos Vestendorp (Carlos Westendorp).

Usvajanjem Zakona o zastavi, potvrdili su je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH (6. juna 2001. godine), te Dom naroda (23. jula 2001. godine). Tako je u prošlost otišla zastava s ljiljanima, korištena od proglašenja nezavisnosti BiH.

Od tada institucije Bosne i Hercegovine muku muče s isticanjem zastave i češće je postavljaju na pogrešan, nego na ispravan način.


Izuzetak nisu ni sarajevske općine Novi Grad, Novo Sarajevo i Centar. 

Na jarbolima ispred ove tri lokalne zajednice zastava Bosne i Hercegovine istaknuta je potpuno suprotno ispravnom i dopuštenom načinu postavljanja zastave.

Postavlja se pitanje, kako je moguće da SDA načelnici Semir Efendić, Nedžad Koldžo i Nedžad Ajnadžić, koji se zaklinju u patriotizam, nisu primjetili da su na jarbolima naopako postavljene zastave Bosne i Hercegovine.  

Još je teže shvatiti kako to da načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić, kao ratni general Armije BiH, nije u stanju shvatiti da je zastava Bosne i Hercegovine postavljena naopako.

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine, pa bi se i načelnici njegovih općina trebali pobrinuti da barem zastave stoje kako treba, kad je sve ostalo naopako.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.