BIH

Banjalučanin Boris Vrhovac vlasnik bogate kolekcije sportske opreme: Maradonin oproštajni dres, rukavice Majka Tajsona i Đokovićev reket

Maradona potpisuje dres Vrhovcu | Tetovaža Đokovićevog potpisa na Borisovom ramenu

Piše: G. DAKIĆ

20.10.2017

Banjalučanin Boris Vrhovac već godinama je fizioterapeut rukometne reprezentacije Katara, ali je i veliki kolekcionar dresova i druge sportske opreme vrhunskih svjetskih sportista. U njegovoj kolekciji nalaze se, između ostalog, Maradonin oproštajni dres, Tajsonove bokserske rukavice, ali i reket kojim je Novak Đoković prije nekoliko godina osvojio turnir u Dohi.

Đoković najdraži

Vrhovac je vlasnik dresova Safeta Sušića, Alena Bokšića i Kristijana Ronalda, majice Valentina Rosija, kopački sa potpisima Pepa Gvardiole, Lionela Mesija i Franka Riberija, opreme Sandre Perković, trikoa Davora Štefaneka i opreme Saše Đorđevića s Olimpijade u Rio de Žaneiru.

- Sve je počelo 1987. godine, dok sam trenirao u banjalučkom Borcu. Išao sam na sve utakmice. Borac je tada bio vrhunska ekipa sa sjajnim reprezentativcima tadašnje Jugoslavije. Prvi dres dobio sam od pokojnog Istoka Puca. I danas mi je taj dres drag – govori Vrhovac.

Njegova kolekcija broji 1.280 predmeta. Najviše opreme dobio je od srbijanskog tenisera Novaka Đokovića - reket, dva para patika, komplete, majice, šorc, znojnice i trenirku. Vrhovac je nakon toga istetovirao Đokovićev potpis na ramenu.

Kaže nam da se prije nekoliko godina u Londonu slučajno sreo s bokserskom legendom Majkom Tajsonom, i to na humanitarnoj večeri. Pitao je Tajsona da mu nešto pokloni za uspomenu i tada je dobio potpisane rukavice.

Sa Mesijevim dresom i kopačkom

Rosijeva majica

- U raznim prilikama dobivam dresove i drugu opremu. Nekada se dese iznenadni susreti. Sretnem nekog vrhunskog sportistu, predstavim se, kažem čime se bavim, da imam taj hobi, da sakupljam dresove. Na majicu Valentina Rosija čekao sam više od šest sati. Obećao mi ju je i ja sam čekao da ispuni obećanje – govori Vrhovac te dodaje da planira u Banjoj Luci napraviti izložbu svojih “relikvija”.

Batistutinih 37 autograma 

Vrhovac se u Kataru družio sa slavnim argentinskim fudbalerom Gabrijelom Omarom Batistutom. Mnogi su tražili da im donese potpisan Batistutin dres pa je on u jednoj prodavnici kupio 37 dresova i odnio ih Argentincu.

- Batistuta mi je nakon pet dana vratio sve dresove, i to potpisane. Poslije mi je pričao da je širom Argentine govorio kako sam mu donio 37 dresova na potpisivanje – kazao je Vrhovac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.