BIH

Za razliku od Bakirovog slučaja, Amerikanka koja je pokazala srednji prst Trampu nije uhapšena!

Fotografije agencije AFP: Biciklistkinja sve vrijeme držala prst u zraku dok se Tramp vozio u jednom od automobila ( AFP)

Piše: E. Trako

30.10.2017

Američka državljanka, vozeći bicikl pored kolone vozila koja su prekjučer pratila Donalda Trampa (Trump), predsjednika najmoćnije države na svijetu, pokazala im je srednji prst i prošla nekažnjeno, javili su američki mediji.  



Ni opomene

O ovom događaju izvijestila je Bijela kuća.

- Pri povratku predsjednika iz Virdžinije, predsjedničku kolonu sustigla je biciklistkinja koja je pokazala srednji prst. I sve vrijeme je to radila dok se nisu razišli na raskrsnici – navedeno je iz Bijele kuće, ali nije dat nikakav daljnji komentar o slučaju.


Djevojka nije dobila nikakvu opomenu, a kamoli da je privođena, za razliku od njene zemljakinje koja je 24. avgusta u Sarajevu isto uradila prema pratnji Bakira Izetbegovića, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i predsjednika SDA.

Američka državljanka i njen prijatelj iz Sarajeva privedeni su na saslušanje u Policijsku upravu Centar zato što je ona iz automobila pokazala srednji prst prema pratnji Izetbegovića. Sve se dogodio u ulici Koševo, nakon što su Amerikanka i njen prijatelj krenuli na Bjelašnicu. 

U drugoj traci nalazili su se automobili iz pratnje Izetbegovića.

Bakirova naredba

Kako je jedan od ljudi iz Izetbegovićeve pratnje ispričao policajcima, upravo je Izetbegović od njih tražio da zaustave automobil iz kojeg mu je djevojka pokazala srednji prst.


Slike s lica mjesta iz avgusta ove godine: Amerikanka u Sarajevu privedena zbog srednjeg prsta Izetbegoviću

Izetbegovićevi tjelohranitelji su ih presreli i blokirali im prolaz. Potom su pozvali policiju i došle su dvije patrole. Amerikanka je na kraju novčano kažnjena zbog “počinjenog prekršaja”. 

Kazna za „drsko ponašanje“ 

Iz MUP-a Kantona Sarajevo nakon slučaja “Srednji prst Bakiru” za naš list su ovaj „incident“ okarakterizirali kao „drsko ponašanje“.

- Policijski službenici su državljanki SAD L. F. P. izdali prekršajni nalog zbog izvršenog prekršaja iz člana 8. stav 1. tačke c. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo (drsko ponašanje), koji je prihvatila. S tim događajem je upoznat sudija Općinskog suda u Sarajevu - naveli su tada iz MUP-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.