Foto: Opšta bolnica: Uposlenici očekuju da se ispoštuje dogovoreno s Dodikom

Nastavljene tenzije u Opštoj bolnici u Zvorniku: Ljekari nezadovoljni imenovanim rukovodiocima odjeljenja

Autor: Z. Ku.
13.11.2017 18:41
A
A
A

Strasti u zvorničkoj Opštoj bolnici ne smiruju se ni desetak dana od najavljenog rješenja situacije koje je dogovoreno s predsjednikom RS Miloradom Dodikom. Razlog je imenovanje načelnika odjeljenja te činjenica da još nije izabran načelnik Hirurgije.  

- Dva načelnika odjeljenja imenovana su mimo Statuta ove ustanove. Riječ je o odjeljenjima interne i intenzivne njege. Ona ne ispunjavaju uvjete po godinama specijalističkog staža. Stanje u bolnici je haotično i pravo je bezvlašće. Najteža situacija je na Hirurgiji. Osim toga, stalno imamo neke dopise od novopostavljenog direktora, prijetnje disciplinskim postupcima... Samo očekujemo da se provede dogovor s predsjednikom RS - istakli su ovi ljekari.

Jovan Okuka, v. d. direktora bolnice, kaže da je imenovanje doktorice Slavice Obrenović na Odjeljenju intenzivne njege urađeno prema Statutu jer ona ispunjava sve uvjete, dok doktorica Ina Rogić na Internom odjeljenju ima dvije od potrebne tri godine specijalističkog staža.

- Rogić je postavljena jer oni koji su ispunjavali uslove nisu htjeli prihvatiti to mjesto. Dakle, ne može sve da bude idealno, ali smo našli rješenje koje se pokazalo funkcionalnim - rekao je Okuka.