BIH

Reakcije srbijanskih medija na presudu Ratku Mladiću

Piše: A.Mi.

22.11.2017

Mediji u regionu kao glavne vijesti prenijeli su presudu Ratku Mladiću.

Dok ga u BiH nazivaju krvnikom i zvijeri, srbijanski mediji burno su reagirali na izrečenu presudu te pišu o stranoj zavjeri.

Naime, bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić proglašen je  pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju u Hagu krivim za genocid u Srebrenici i druge ratne zločine u Bosni i Hercegovini i osuđen na kaznu doživotnog zatvora.

U nastavku prenosimo reakcije srbijanskih portala.


„Palma: Haški tribunal – najveća sramota u istoriji svetskog pravosuđa“- jedan je od naslova srbijanskog portala Telegraf.

Isti portal objavio je i „Prve reakcije srpskih političara na presudu Ratku Mladiću“, kao i Alo.rs „PRVE REAKCIJE Srpski političari osudili presudu Mladiću“.

Na portalu srbijanskog „Blica“ objavljen je tekst „MLADIĆEV ADVOKAT " U šoku sam, očekivao sam oslobađajuću presudu".

Ostali tekstovi o Mladiću nosili su naslove:

„Mladić udarna vest u svim medijima: "Zver u ljudskoj koži"- objavljuje portal B92, „Komesar UN: Mladić je zlo, a ovo suđenje je pravda“, kratko stoji na ovom portalu.


„Oštra reagovanja na presudu generalu Mladiću“- piše RTRS.

Portal RTRS je objavio i reakciju sina Ratka Mladića pod naslovom „ Darko Mladić za RTRS: Ratna propaganda suda u Hagu“.


„Doneta sramna presuda za generala: Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora!“- oglasio se i Pink.rs

„Šešelj: Presuda Mladiću je uperena protiv srpskog naroda“ – reakcije je prenio i Kurir.


Isti portal objavio je veliki broj tekstova, koji se bave haškim optuženikom Ratkom Mladićem.

Naslovi su: „HAŠKI TUŽILAC BRAMERC: presuda Mladiću nije presuda čitavom srpskom narodu“, „KURIR TV ispred kuće gdje je uhapšen Ratko Mladić: Nikom nije bilo do razgovora“, (KURIR TV) Reakcije meštana sela u kom je uhapšen Mladić: Sve je ovo unapred izrežirano, Ratko treba da je među nama sada!“.


„Kuburović: Nema ustavnih prepreka za doživotni zatvor ali prethodno treba rešiti brojna pitanja“ – objavio je Novi magazin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.