BIH

Junak iz Bosanske Gradiške spasio dvojicu sugrađana: Novčana nagrada za hrabrog vozača saniteta Miroslava Perića

Perić: Poznat po požrtvovanosti i profesionalizmu

Piše: B. GRGIĆ

24.11.2017

Tihomir Mihajlović, direktor Doma zdravlja u Bosanskoj Gradiški, novčano je nagradio vozača Hitne pomoći Miroslava Perića zbog izuzetne hrabrosti ispoljene u toku jedne noći, u kojoj je u dvije akcije spasio dva ljudska života. 

Perić je najprije iz nabujale rijeke Jablanice u Vrbaškoj nakon udesa izvukao mladića, a potom je hrabro iz olupine džipa koji je bio obliven benzinom na autoputu u Romanovcima, oslobodio teško povrijeđenog lovca.

Povrijeđene osobe odmah su nakon nesreća bolnički zbrinute i život im nije bio u opasnosti.

– Zahvalan sam rukovodstvu Doma zdravlja koje je prepoznalo moj gest i ugodno me iznenadilo nagradom. To je za mene važnije od novca koji su mi uručili u upravi naše ustanove, gdje radim 38 godina. Posebno mi prijaju čestitke i stisak ruke, ali i informacije da se povrijeđeni uspješno oporavljaju – rekao je Perić.

Ovaj hrabri vozač poznat je odranije po požrtvovanosti i profesionalizmu. Tako je nedavno u rekornom roku od 90 minuta u Tuzlu iz Bosanske Gradiške dovezao pacijenta u veoma teškom stanju i time mu spasio život.

– Često trka s vremenom predstavlja najdirektniju borbu za život. Ponekad me razočaraju vozači koji nemaju obzira prema vozilu Hitne pomoći, ne žele da se maknu sa puta da bih mogao proći i na vrijeme stići do odredišta – naveo je Perić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.