BIH

Za neke nema krize pa će za Novu godinu u Istanbul i Dubai

Piše: A. ČENGIĆ

9.12.2017

Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji u našoj zemlji, mnogi bh. građani već odavno su rezervirali aranžmane za doček Nove godine na destinacijama širom svijeta. Turističke agencije i ovaj put su pripremile raznovrsne ponude za najluđu noć.

Direktan let

Dubai, Istanbul, Milano, Beč, Budimpešta, Ženeva samo su neki od gradova koje su bh. građani odabrali za doček Nove 2018. Interesiranje za aranžmane, prema informacijama koje smo dobili iz agencija, veliko je, a ponude su raznovrsne, kao i cijene. 

Najviše se traži Istanbul, zbog pristupačnih cijena, kaže Lejla Fočo iz „Relax Toursa“.

- Aranžman za Istanbul može se naći po cijeni već od 399 KM za pet noćenja, a putuje se avionom. Također, već treći put nudimo Rim, s direktnim letom iz Mostara. Tu je i neizbježni Dubai, za koji, također, vlada veliko interesiranje – navodi Fočo i dodaje da je ovogodišnja nova destinacija jug Španije, čuvena Andaluzija.

U ponudi su i putovanja autobusom u Budimpeštu i Milano, u kojem dva noćenja u hotelu s četiri zvjezdice koštaju 290 KM. Fočo ističe da je tražen i Jadran, posebno Dubrovnik, jer će tamo nastupati regionalna zvijezda Dino Merlin.

- Mnogi su iskoristili hit ponudu ranije rezervacije kojom dobiju popust i do 100 maraka po osobi – kaže ona.

Jeftine ponude

Da su Istanbul i Dubai hit destinacije za najluđu noć, potvrdio nam je i Nermin Imamović iz turističke agencije „Centrotours“.

- Od autobuskih aranžmana traženi su Rim, Beč, Pariz, Venecija, Verona – kaže Imamović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.