BIH

Zet Keme Ademovića, optužen za pedofiliju, još radi u osnovnoj školi

Alihodžić: Uhapšen još 2015. godine

Piše: E. Trako

15.12.2017

Samir Alihodžić, protiv kojeg je Tužilaštvo Kantona Sarajevo 16. marta prošle godine podiglo optužnicu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo bludne radnje, i dalje radi kao nastavnik tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Osnovnoj školi „Grbavica 1“ u Sarajevu, otkriva „Dnevni avaz“.  

Bludne radnje

Alihodžić, zet Kemala Ademovića, poslanika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, optužen je da je 2015. godine jednoj maloljetnici slao poruke neprimjerenog sadržaja, tražio od nje nage fotografije i pozivao na seksualni odnos!

- Nakon okončanja istrage, Kantonalno tužilaštvo Sarajevo 16. marta 2016. godine podiglo je optužnicu protiv S. A. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo bludne radnje – navodi se u saopćenju Kantonalnog tužilaštva.


Print skreen s web-stranice škole „Grbavica 1“: Dokaz da Ademovićev zet predaje tjelesni odgoj

Azra Bavčić, portparol Tužilaštva, potvrdila nam je da je suđenje u toku.

- Zbog osjetljivosti predmeta, s obzirom na to da se radio o maloljetnoj osobi, ne možemo davati više informacija. Suđenje je u toku u Općinskom sudu - kazala je Bavčić.

Zet poslanika SDA Ademovića, između ostalih poruka koje je slao maloljetnici, čiji je otac i prijavio slučaj policiji, pisao je: „Vidjela si kako te mjerim. Nema prepreka ni predrasuda među nama“, te je tražio da za njega odvoji koju minutu „osim ako nećeš da izvučemo analizu i da radiš dodatne vježbe“.

Print skreen stranice Tužilaštva KS: Optužnica podignuta 16. marta prošle godine

No, ovi šokantni podaci, koji su i predmet optužnice, očigledno nisu smetnja za Ministarstvo obrazovanja Kantona Sarajevo niti upravu OŠ „Grbavica 1“, jer Alihodžić, paralelno s procesom koji se protiv njega vodi pred Općinskim sudom u Sarajevu, obavlja posao nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja.  

Direktor OŠ „Grbavica 1“ Omer Begović jučer nam je kratko kazao da nije dobio nikakvu službenu obavijest od Suda te da dalje ne želi komentirati.

Faksimil teksta objavljenog u „Dnevnom avazu“ 26. juna 2015., kada je Alihodžić uhapšen

Sporo suđenje  

Također, nejasno je zašto sporo traje suđenje u ovom predmetu, jer Alihodžić je prvi put uhapšen 25. juna 2015. godine, optužnica je podignuta 16. marta 2016.

Ademović: Štiti li zeta bivši šef AID-a

Špekulira se da je upravo Ademović pokušao zataškati ovaj događaj koji je šokirao javnost u BiH, a pogotovo roditelje učenika kojima Alihodžić predaje. Inače, Ademović je bivši direktor AID-a i godinama je bio dio obavještajnih i paraobavještajnih struktura, bliskih Bakiru Izetbegoviću, predsjedniku SDA i članu Predsjedništva BiH.  


Pronađene i fotografije

Kod Samira Alihodžića, kada je uhapšen, osim spornih poruka pronađene su i neprimjerene fotografije maloljetnica. Kako saznaje „Dnevni avaz“, roditelji čija djeca pohađaju OŠ „Grbavica 1“ pokušali su ukazati upravi škole o kakvom se nastavniku radi, ali su njihova apeliranja sasječena u korijenu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.