BIH

Niko ne zna da je Samir Alihodžić optužen za pedofiliju: Roditelji šokirani, ministar tvrdi da nema pojma

Alihodžić: Optužen za pedofiliju

Piše: E. Trako

16.12.2017

Roditelji učenika sarajevske Osnovne škole „Grbavica 1“ iznenađeni su i šokirani spoznajom da je Samir Alihodžić, nastavnik u ovoj školi, prošle godine optužen za pedofiliju.  

Zet Keme Ademovića, poslanika SDA u Kantonalnoj skupštini, predaje djeci tjelesni i zdravstveni odgoj kao nastavnik u stalnom radnom odnosu i uredno prima plaću dok mu se u Općinskom sudu u Sarajevu sudi za neprimjeren odnos s maloljetnicom.

Interes djece

Sada je i evidentno da se upravo Ademović, bivši direktor AID-a, pobrinuo da se skandal s njegovim zetom Samirom, koji je djevojčicu pozivao na seksualni odnos, u potpunosti zataška!

Ademović: Je li zataškao slučaj

Dijana Parla, predsjednica Skupštine vijeća roditelja Kantona Sarajevo, jučer je ostala nemalo iznenađena povodom našeg poziva.

- Kao Vijeće roditelja očekujemo da se maksimalno zaštite interesi djece. Moram reći da su sve ovlasti na Ministarstvu za obrazovanje Kantona Sarajevo. Vjerovatno postoje oni koji se bave interesima djece i koji će donijeti ispravnu odluku. Priča postoji i tačna je i iskreno se nadam da će Ministarstvo postupiti ispravno. Čudno mi je da u Ministarstvu nisu upoznati s tim. Želimo da se postupi u što kraćem periodu i da se zaštite interesi djece - kaže Parla.

Još je čudnije da ni sam ministar Elvir Kazazović (SDA), stranački i kolega iz poslaničkih klupa Keme Ademovića, o ovom slučaju ne zna ama baš ništa.

Kavazović: Nije upoznat

- Ne znam. Nemam sada pravno objašnjenje, da vam kažem. Nemam pojma. Ne znam sad to pravno - kazao je jučer za „Dnevni avaz“ Kazazović.

Na našu konstataciju da ćemo ga pozvati poslije, kada se malo upozna sa slučajem, odgovorio je da je to uredu. No, do zaključenja ovog izdanja našeg lista ipak se nije javio.

Sporne fotografije

Protiv Samira Alihodžića 16. marta prošle godine podignuta je optužnica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo bludne radnje. On je uhapšen u junu 2015., nakon što je otac jedne maloljetnice prijavio policiji da njegovoj kćerki šalje poruke neprimjerenog sadržaja.

Istragom i pregledom njegovog telefona pronađene su i neprimjerene fotografije maloljetnica te prepiska iz koje se vidi da je najmanje jednu maloljetnicu pozivao na seksualni odnos.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.